• 瀏覽: 36,992
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
+9
自食其果

先瓦解、再交惡,三開戰,一戰和二戰的源頭都在歐洲🤦‍♂️

成日想搞人,人地未死,自己先死

引用:
原帖由 mib04 於 2022-9-23 22:10 發表
香討評論員的俄爹,由特別軍事行動轉為衛國戰爭了
佢地既特別軍事行動就是保衛國家, 人地邊有變...

鬼打鬼死撚晒就最好 ! 老俄成為歐洲的主人中國就可以反攻北美,殺死所有美畜 !

引用:
原帖由 mib04 於 2022-9-23 22:10 發表
歷史上兩場衛國戰爭你知道嗎?
https://youtu.be/e9HUkddTiKs

德國真係冇人諗起重開核電廠?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-9-23 22:47 發表

阿提拉 上帝之鞭 2.0 希特拉2.0, 拿破崙2.0 將會出現
1812年令不可一世的拎爛轆一卜一轆地滾回去後,今次應該會有2022 overtrue

Торжественная увертюра 1812 года
Ouverture solennelle 1812 en mi bémol majeur
https://youtu.be/bVtML5sfcdo

引用:
更係啦,俄烏戰爭得越來對中國利多於 弊,中國賣天然氣同石油比歐豬,長賺長有,歐洲國家明知比錢中國賺,條氣其實唔順,人民又要比好L貴嘅能源費,其實真係唔係好 過癮,但奈何冇理由咁衰仔,同俄羅斯買能源㗎,好L冇面㗎,所以就算人民捱谷L氣都好,都要死頂,冇理由話比人聽,原來制裁俄羅斯,等於制裁埋自己,原來真係 搬舊石頭 揼跛自己隻腳。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-23 23:27 發表

領導有遠見一早部署好
現今民主選舉,領導人有3/4時間搞選舉工程
中國領導人就會制定5年、10年、15年計劃,然後推行
所以過去幾十年,中國得以高速發展,民主國家停滯不前,而家就夾埋,不擇手段都要壓制中國繼續發展

引用:
想知,陰狗評論員幾時凍死街頭!

過原始人生活啫,唔死得住嘅

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-9-23 23:06 發表
邊有咁易瓦解丫, 抱作一團。
x2

大家信耶穌,信民主教,唔會互咬既

大家一齊抵制俄國貨,幫趁三哥買油氣就ok啦

引用:
原帖由 揚州 於 2022-9-23 23:13 發表
想$40元/桶石油,緊係買唔到啦!
40元俄佬都想入貨, 係咪老美賣??

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-9-24 00:03 發表

x2

大家信耶穌,信民主教,唔會互咬既

大家一齊抵制俄國貨,幫趁三哥買油氣就ok啦
因為民主國家之間唔會打仗

Wikipedia contributors. (2022, July 10). Democratic peace theory. In Wikipedia, The Free Encyclopedia. Retrieved 16:07, September 23, 2022, from https://en.wikipedia.org/w/index ... mp;oldid=1097322595

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]