• 瀏覽: 7,398
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
+4
現今社會只有利益,醫生都係最冇道德的一群

幾千蚊張假醫生紙,仲要定期睇  

人蠢真係無藥醫 

會長感吃驚可能只係因為冇諗過可以收幾千蚊一張咁貴。

捉到幾個...已經幾萬張

黑醫棍濫發免針紙一單接一單, 證明香港醫棍習慣了醫者為現金這個情況是很普遍習以為常吧... 扮什麼感到吃驚啊...

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-9-24 03:23 發表
黑醫棍濫發免針紙一單接一單, 證明香港醫棍習慣了醫者為現金這個情況是很普遍習以為常吧... 扮什麼感到吃驚啊...
會長自己收開幾百蚊一張,見到有行家收到幾千蚊一張咁狼死,難免有點吃驚。

政府濫剝奪自由,所以先有呢啲情況出現。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-23 20:49 發表
利之所在,一定有人挺而走險,會長無須驚訝
犯罪證據永存,被捕風危極高。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-9-23 22:08 發表
1. 利之所在。
2. 簽的是 60 ,有些甚至是過 70,根本都不介意是否釘牌。
六七十歲來犯罪,唔驚獄中渡余生?

引用:
原帖由 fatcrab08 於 2022-9-23 22:25 發表
唉…原來係藍絲E生
真係對你好失望
罪加一等,罸多3年。😏😏

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-9-23 22:08 發表
1. 利之所在。
2. 簽的是 60 ,有些甚至是過 70,根本都不介意是否釘牌。
釘牌咁少事?
釘十字架!
🫣

引入多D海外醫生,唔好再拖,實在無必要維護香港呢堆垃圾醫生。。。🙈

引用:
原帖由 拳次郎 於 2022-9-23 20:43 發表
警方近日進行打擊濫發「免針紙」行動,數名醫生被捕。醫學會會長鄭志文今日(23日)在電台節目上表示,醫生濫發「免針紙」的情...

為個個搵親佢都簽呢啲真 ...
我現在老闆是圍村人,會參與村活動,期間認識一位專科醫生,閒聊時個專科醫生講左句發人心醒說話,他說我是專科我寫病歷誰人會敢懷疑.我寫就是證明.醫學會長說唔嚴重?只是比指引唔夠清楚.

應該話濫發針紙不常被發現

笑貧不笑娼 
5000比較正常 500笑你on99

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]