• 瀏覽: 41,189
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 阿乜水 於 2022-9-23 19:23 發表
戰敗國響戰勝國既一大片土地舉行公投, 將戰勝國呢片土地歸入戰敗國版圖.
公投?邊個國家承認?契弟中國會承認才說吧

俄羅斯人遠比中國人優勝啦,都係見打仗先走,同埋唔會同國家din ,明知死9梗,走為上著。
偉大祖國同胞有少少傷風感冒就逃離國家,國家想管控疫情封城又四圍走,又自殺。

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-9-23 20:44 發表

實際控制就得啦
駛其他西狗國家批准
原來係咁架,乜國界係自己話邊就邊架🤣你叻你勁,對唔住我錯

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2022-9-23 21:12 發表

俄羅斯承認未得囉
咁難怪海參威送咗比俄爹

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-9-23 21:11 發表

唔承認又點呢,克里米亞咪又係併入咗俄羅斯聯邦,歐美承認咗了嗎?咪又係唔承認,但烏克蘭敢攻擊克里米亞嗎?
公投只係做個樣咋,併入咗俄羅斯歐美及北約都唔敢派軍隊攻擊呢幾個地區啦,更加唔駛講烏克蘭夠膽攻擊囉。
咁中國快啲註軍喺台灣啦,解放軍唔係無堅不摧,小粉紅唔係無吹不堅嘅咩

引用:
原帖由 暴徒黑衣人 於 2022-9-23 21:24 發表

你哋台灣人係心急,定係驚???
台灣人急唔急同你打唔打有咩關係?

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-9-23 21:31 發表

咁中國咁廢點解台灣又唔宣佈獨立呢?台蛙真係唔知點解中國為何還未統一台灣?中國政府還當台灣人係同胞,未到最後關頭係唔會武統嘅,因為武統係會死好多台灣人。如果解放軍將台灣人當成外族而唔係同胞,又睇下你地台蛙有乜嘢下場。
喂,叫民進黨政府快點宣佈獨立吧,看中國會否武統囉。
下,而家係你話台灣係你一部分但冇你嘅軍隊咼,你又好意思反轉黎講,人哋本護照都叫中華民國咼,香港澳門都有解放軍,護照都寫中華人民共和國咼

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-9-23 21:38 發表

都話叫你地民進黨政府宣佈獨立,咁咪知解放軍幾時打過台灣囉。
人地解放軍喺台灣圍住做下軍演,就嚇到台蛙死啦。
急唔急?再唔快啲叫民進黨宣告獨立,遲啲中國做足準備後台灣就無得玩啦,你話台蛙急唔急呀。
下,人家台灣有自己軍隊有自己總統還需要宣獨,那反過來説,中國如果出兵即代表台灣獨立了?依你的邏輯是這樣哦

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-9-23 23:01 發表

咪好似話人哋啲天然氣要幾錢限價賣畀佢一樣lo

做人唔好咁天真一廂情願
原來能源貿易係可以同國界類比嘅,咁中國隨時都可以係日本一部分

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-9-24 02:12 發表

儍仔,除非台灣搞獨立,否則中國係唔會喺未準備就緒嘅時候去統一台灣嘅。
如果你真係用下腦,就知道中國現在正在佈緊局啦。
連中烏吉鐵路都已經成事了,中亞就已經打通埋。
再加上老美把俄羅斯都推向中國,就更加速咗中國打通歐亞非大陸嘅計劃。
莫非你睇唔到今次俄烏戰爭之中,歐美對俄制裁點解會無乜其他國家支持咩。
連制裁俄羅斯都無法成事,甚至搞到美元地位都逐漸衰退,到中國佈好個局之後,即使到時要武 ...
傻的嗎?南韓會走去統一北韓?
台灣人跟14億雖然同一民族,但水平質素差天共地

期待偉大祖國出兵,小粉紅會走去邊個西方國家😂

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-9-24 19:37 發表

你又攞台灣政府d醜事出嚟講
海蔘威喺1860年由清政府割讓比俄爹
中華民國1911年立國
中華人民共和國成立於1949年
答案非常清楚

引用:
原帖由 yyk562 於 2022-9-24 16:26 發表

真理在大炮射程內,使鬼你承認咩,有本事就打過嚟。克里米亞有邊個承認過,而家掛緊乜嘢國旗?
所以日本冇入侵過中國

引用:
原帖由 yyk562 於 2022-9-24 21:35 發表

歷史是勝利者書寫的,如果中國無本事趕日本仔走,日本就冇入侵過中國囉。
中國趕走日本仔🤣救命呀!
我只知中國歷💩係小學生寫,因為信果班都係弱智

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]