• 瀏覽: 41,200
  • 回覆: 318
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-24 03:47 發表

俄羅斯又話三日可以打贏?
再動員, 即係輸咗, 要再班拖啦!
請問你那裏看到俄羅斯報道三日可以打贏?
呢啲報道,其實咪又係老美或台灣作的。
有腦都諗到啦!烏克蘭成60萬平方公里,你的台灣才3.6萬平方公里。揸部坦克車或軍車,由烏東至烏西的佔領,肯定唔止3日。

另外 俄羅斯控制了烏東約20萬平方公里,地方也非常廣闊。俄動用了20萬軍隊,裏面其實才有12萬軍人,其他的是後勤或補給部隊。所以軍隊數目明顯是不夠的。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 jaff053888 於 2022-9-24 21:58 發表

請問你那裏看到俄羅斯報道三日可以打贏?
呢啲報道,其實咪又係老美或台灣作的。
有腦都諗到啦!烏克蘭成60萬平方公里,你的台灣才3.6萬平方公里。揸部坦克車或軍車,由烏東至烏西的佔領,肯定唔止3日。
咁幾時打台灣呀?唔係再等七十年呀?

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-24 21:37 發表

我話三日?哈哈, 當係啦!
我一向支持中共支持俄出兵!
中共幾時抗烏援俄?小粉紅快啲為俄爹出征!
哦!
有圖有真相,自己講過嘅嘢又唔認,問你點樣知道3日,你又比唔到來源,即係你嘅幻想啦!

附件

IMG_20220924_224239.jpg(147.25 KB)

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-24 22:36 發表

咁幾時打台灣呀?唔係再等七十年呀?
中國肯定會收回台灣的,你不用心急!
😜

引用:
原帖由 yyk562 於 2022-9-24 21:35 發表

歷史是勝利者書寫的,如果中國無本事趕日本仔走,日本就冇入侵過中國囉。
中國趕走日本仔🤣救命呀!
我只知中國歷💩係小學生寫,因為信果班都係弱智

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-24 22:45 發表

哦!
有圖有真相,自己講過嘅嘢又唔認,問你點樣知道3日,你又比唔到來源,即係你嘅幻想啦!
我咪話我講三日囉!
因為普京之前好勁喎!
又騎熊, 好吸睛喎!
點知三個月都打唔贏一個小國!
真係無鬼用!

引用:
原帖由 jaff053888 於 2022-9-24 22:50 發表

中國肯定會收回台灣的,你不用心急!
😜
等到太陽變紅巨星, 全世界融合!

歐美咁欣賞烏克蘭應該係基於烏克蘭果份弱智。跟歐美一樣。

烏烏重唔出兵打去克宮..

大總統未驚過 中國堅強後盾

呢場戰爭,打到而家咁,就算俄佬贏了,也露晒底了.
打個烏克蘭都攪到由2月到而家9月尾......
仲要出動埋預備役.
拖落去,完全沒有好處,但又落唔到台.

烏克蘭已經有超過700萬人逃離,算戰勝還是戰敗?

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-25 02:11 發表

我咪話我講三日囉!
因為普京之前好勁喎!
又騎熊, 好吸睛喎!
點知三個月都打唔贏一個小國!
真係無鬼用!
即係你有幻覺啦,快啲去睇醫生,記得準時食💊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]