• 瀏覽: 17,953
  • 回覆: 187
+3
引用:
原帖由 kqj 於 2022-9-23 17:32 發表
其實最緊要係取消疫苗通行證,遲D拉吓拉吓無晒私家醫生,全部去睇急症就大鑊喇
曱甴梗係想取消 逃針

病毒己經進化到對人類殺傷力大減,係時候檢討防疫措施。

引用:
原帖由 老爺你袋左5豪 於 2022-9-23 17:46 發表

鬼叫鄉港咁多刁民,各行各界不合作帶一世口罩啦鄉港人
懲罰曱甴不自律

呢班咁嘅撚樣 🐶官最後咪又係跟西方共存 唔跟咪自己共赴黃泉囉 😂

超哥突擊彎道超車呆灣...呆灣重講緊10月中先放寬到0+7...

好驚中covid嗰d七頭快d去安全地方啦

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-23 18:13 發表
不走回頭路…
卡超記住今天的豪情,他日魚港屍橫遍野咪撚求阿爺幫拖!
唔想死咪返大陸囉
地球唯一安全地方

引用:
原帖由 sam0010 於 2022-9-23 19:23 發表
痴Q線, D唔自律周圍走的就可不斷放寬, 反而自律的就要被不斷強檢
都係; 其實既然都已容許外地回港者可居家檢疫, 政府亦應同時取消大廈圍封及強檢政策; 否則俾人感覺就係對外寬鬆, 對內就嚴苛, 防疫政策完全唔對等, 對留港居民造成不公既觀感......

疫情咁嚴重!應該封關清零
最後我地先係大贏家!!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-23 17:41 發表
咁係咪懲罰緊留港香港人?入境放寬但限聚唔放寬…係咪叫香港人自己飛外地幫人振興經濟?……自己內部就咁緊
外國人入境,不限聚嗎?

準備換錢去日本泰國

引用:
原帖由 老爺你袋左5豪 於 2022-9-23 17:46 發表

鬼叫鄉港咁多刁民,各行各界不合作帶一世口罩啦鄉港人
點樣唔L合作呀,清OL

搞錯,國家做咁多野防疫,俾香港一鋪反起晒。經濟重要得過人命咩?大陸真係多得臭港唔少

引用:
原帖由 香港自我的小腸 於 2022-9-23 19:56 發表

唔想死咪返大陸囉
地球唯一安全地方
世事難料,澳門同大陸真係最安全地方

引用:
原帖由 kqj 於 2022-9-23 17:32 發表
其實最緊要係取消疫苗通行證,遲D拉吓拉吓無晒私家醫生,全部去睇急症就大鑊喇
講出重點,高危行業,為引入鋪路

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]