• 瀏覽: 3,966
  • 回覆: 24
烏克蘭4個受俄羅斯軍隊控制的分離地區周五(23日)起舉行入俄公投,俄羅斯聯邦安全會議副主席梅德韋傑夫周四(22日)稱,莫斯科軍火庫內包括戰略核武在內的任何武器,都可用於捍衞納入俄羅斯的新地區。北約同日譴責這是假公投,強調不會承認俄方非法吞併烏克蘭領土。

普京今次似乎係嚟真, 甴連司機應該就玩完!

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/烏-4-分離地區公投開始-俄稱用核武保衞入俄地區-053538205.html

當公投4地區都入俄, 俄就有藉口保衛「原整」國土, 普京依招夠絕

如果甘都得
下次俄鬼可以攪黑龍江公投
大興安嶺公投
東北三省公投

既然嗰4個地區市民咁想入俄,就成全佢地

引用:
原帖由 chun4321 於 2022-9-23 17:22 發表
如果甘都得
大興安嶺公投
東北三省公投
你唔係唔知嘛,呢啲咁嘅公投行為,係美國首先用嚟分裂其他國家的。
南斯拉夫當年咪又係咁樣俾美國為首嘅北約分裂成多個國家,你唔係唔知嘛。
不過呢啲公投行為,只係對小國弱國有效,中國係大國,根本就無效用,否則美國早就要台灣獨立啦,儍瓜。

四周圍老吹打勝仗的澤連飛機,咁應該是假的 咁大瞻槁投票

俄佬都係想建立緩衝區啫,不難理解吖

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-9-23 17:32 發表

你唔係唔知嘛,呢啲咁嘅公投行為,係美國首先用嚟分裂其他國家的。
南斯拉夫當年咪又係咁樣俾美國為首嘅北約分裂成多個國家,你唔係唔知嘛。
不過呢啲公投行為,只係對小國弱國有效,中國係大國,根本就無效用,否則美國早就要台灣獨立啦,儍瓜。
你有無讀過曆史
俄鬼侵佔我國土地,到現在還未光復歸還?
知唔知珍寶島事件
俄鬼佔得一次你敢肯定俄無下次?

引用:
原帖由 chun4321 於 2022-9-23 17:37 發表

你有無讀過曆史
知唔知珍寶島事件
你有讀過咩曆史?農曆定西曆?

世界幾千年歷史都係不斷侵略同被侵略,香港都係被英國侵佔,要防都防歐美殖民主義先啦

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-9-23 18:05 發表

你有讀過咩曆史?農曆定西曆?

世界幾千年歷史都係不斷侵略同被侵略,香港都係被英國侵佔,要防都防歐美殖民主義先啦
你要做賣國賊都無辦法
有人吾做走去做漢奸走狗!

引用:
原帖由 chun4321 於 2022-9-23 17:22 發表
如果甘都得
大興安嶺公投
東北三省公投
科索沃已經係咁。你問歐美

引用:
原帖由 chun4321 於 2022-9-23 17:37 發表

你有無讀過曆史
知唔知珍寶島事件
係你無讀歷史。弱國無外交。中國強,邊個都攪唔到

引用:

你有無讀過曆史
知唔知珍寶島事件
知唔知珍寶島依家係中國手上

西人最鐘意公投,今次俄佬又學西人攪公投

引用:

你有無讀過曆史
知唔知珍寶島事件
係嘅,你真係仲停留喺上個世紀八國聯軍年代?
當年中國咁弱咪就係弱國俾人欺負囉。
現在已經係2022年啦,中國都唔再係以前嗰個中國啦,仲可以俾其他國家侵佔到現在嘅中國領土呀。
真係唔知你識唔識歷史,定係你將成百年前嘅中國當咗今日嘅中國呀。
哦,唔係,重點係你個腦仲係停留喺1900年代,個腦又老又殘又真係只會讀嗰啲過時嘅歷史嘅,但現代史你就完全無讀過囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]