• 瀏覽: 5,912
  • 回覆: 31
引用:
原帖由 apmichael 於 2022-9-23 15:17 發表
據了解機場入境檢疫將改為「0+3」、即毋須酒店檢疫,三天居家醫學監察,無確診可返工返學,不能入食肆等,最快下周初實施。

好進取喎:smile ...
「行政長官李家超今日(23日)表示,李家超公佈下周一9月26日起入境檢疫安排改為「0+3」。政府亦取消旅客在登機前提交核酸檢測要求以快測代替。另外,取消未完成接種疫苗香港居民不能登機返港限制,來港易、回港易亦會取消限額,適用於內地所有地方及澳門。」

咁即係就快通關?

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-9-23 16:17 發表

都係3日啫
有時候可能就係黎出差3日🤣
不過好老實出差時間短都唔會話點樣搵特別野食🤣

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-23 16:25 發表

阿爺唔同意比卡超會玩到咁大?
香港要幫阿爺搵錢, 香港搵到錢, 阿爺再收割香港

無用的, (0+0)才會有遊客來香港玩, 只方便香港人返 "鄉下" 洗錢, 香港的什麼 staycation, 5星酒店, omakase, 等跌樓。

引用:
原帖由 ccl80 於 2022-9-23 15:49 發表
比卡超想點,唔跟阿爺的動態清零
佢咁行先正常呀,仲清0等死咩

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 16:40 發表

香港要幫阿爺搵錢, 香港搵到錢, 阿爺再收割香港

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-23 19:08 發表

所以通國際關, 唔好咁快開心住.

介賭啦, 師兄.

引用:
原帖由 ccl80 於 2022-9-23 15:49 發表
比卡超想點,唔跟阿爺的動態清零
少擔心,香港有幸做了中國大陸的試驗場,遲啲大陸都會跟

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-9-23 15:48 發表

即係朝早出去做嘢
跟住就趕返酒店食Room Service lunch
食完又要趕返出去做嘢
做完嘢再返酒店食Room Service dinner 😭😭
企街食,係咪要罰錢?

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-9-23 16:40 發表

有時候可能就係黎出差3日🤣
不過好老實出差時間短都唔會話點樣搵特別野食🤣
好多時生意唔係響會議室傾成,而係要摸下酒杯底傾。0+3 仍然無補於事

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2022-9-24 02:28 發表

好多時生意唔係響會議室傾成,而係要摸下酒杯底傾。0+3 仍然無補於事
你會唔會睇得太多電視
乜唔係床上傾仲好咩

澳門都未做,香港就做先

引用:
原帖由 大添二 於 2022-9-24 00:31 發表

企街食,係咪要罰錢?
你話呢

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-9-24 06:45 發表

你會唔會睇得太多電視
乜唔係床上傾仲好咩
未聽過有人會議室傾完唔係一齊去食飯

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-9-23 15:23 發表
不能入食肆
即係黎公幹既人要食飯盒
賓妹可以响阿Sir 屋企煮黎食...........
食埋阿Sir.......................果份都得.............

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]