• 瀏覽: 5,675
  • 回覆: 34
「0+3」方案先, 再00

港府仍對防疫政策放寬猶豫不決,仍停留在思考入境檢疫「0+7」或「0+3」方案之際,各界已有更進取的呼聲,港大感染及傳染病

港府仍對防疫政策放寬猶豫不決,仍停留在思考入境檢疫「0+7」或「0+3」方案之際,各界已有更進取的呼聲,港大感染及傳染病中心總監何栢良今日(23日)在電台節目表示,香港已建立起防重症免疫屏障,同時亦有成效高新冠口服藥,將入境檢疫放寬至「0+0」方案,在醫學角度而言是相當穩陣,港府堅持旅客上機前做核酸檢測,或影響入境旅客。原文網址:港有防重症免疫屏障 
他指出,本港常態化的防疫主軸是疫苗通行證,社會不應為小部分無打針的人而影響復常,政府可以將兒童需要打兩針、12歲以上需打三針的要求,由原先的11月30日或之後實施,推前一個月落實,以便加快推動「0+0」方案。至於仍有30萬長者未接種新冠疫苗,他指可以透過加強檢測,及早診斷,確診後盡快服口服藥。原文網址:港有防重症免疫屏障 何栢良指入境檢疫「0+0」相當穩陣 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220923/bkn-20220923103341055-0923_00822_001.html?fbclid=IwAR2GLVqUAs-N4utoSJ6iSbcWE34-5SO2_H6UdFS9bvLkNmVVasBzegOJLJo

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220923/bkn-20220923103341055-0923_00822_001.html?fbclid=IwAR2GLVqUAs-N4utoSJ6iSbcWE34-5SO2_H6UdFS9bvLkNmVVasBzegOJLJo

即係以後有新增確診果案,醫療費由何栢良支付?
係就我覺得無問題

人地北韓一早連口罩都唔駛帶

提示: 違規內容已被屏蔽
個個都驚隻雞⋯已經弄至唔會再生蛋🥚

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 玄田心生 於 2022-9-23 16:15 發表

你都on99 , 做生意包賺ga 咩。。
咁香港死於美國肺炎既人,
係咪你出錢殮葬呀?😂
你記得堅持清0 先好出街呀

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 16:13 發表

封城, 百業汁粒, 係迷你支付 ?
咁當日係黑醫+飛雞玩罷工要封關
黑暴要攬炒

咁黑暴垃圾阻路有冇賠???

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 16:16 發表

你都 o99 , 做人包你唔死咩

你驚迷唔好出街啦
個大陸仔係大陸打緊飛機咋

又係度刷存在感

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 16:16 發表

你都 o99 , 做人包你唔死咩

你驚迷唔好出街啦
做人係包你會死,不過睇下死得on唔on 姐。
好似歐美咁,唔防疫,買死過百萬人囉。
又好似曱甴仔咁,做飛曱甴,咪跌死幾隻囉。。

引用:
原帖由 蛋蛋俱樂部 於 2022-9-23 16:25 發表

你記得堅持清0 先好出街呀
你記得唔好打疫苗唔好用安心出行,最好移民返去英國供養前主人
記得最緊要唔好奶港共搭黨鐵。。。

引用:
原帖由 蛋蛋俱樂部 於 2022-9-23 16:30 發表

個大陸仔係大陸打緊飛機咋
你射到成地都係啦曱甴

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-9-23 16:13 發表
人地北韓一早連口罩都唔駛帶
美國都係......死100萬+, 之後唔敢更新

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]