• 瀏覽: 15,828
  • 回覆: 88
+7
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-23 10:07 發表

網購係最無癮
哈哈,網購無癮嘅淘寶係咩先?年年雙十一我諗香港人都買咗唔少嘢。

引用:
原帖由 ryderdralpha 於 2022-9-25 10:44 發表
去探松隆子 囉

師兄識貨,不過而家班後生邊識得哩位女神!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-23 09:48 發表
日本放寬旅遊入境限制,在9月開始容許自由行團到訪。雖然入境旅客還是得報名旅行團,但在抵達日本後基本可自由活動,因此多了一些專門「爆買」,即

報復性消費一定會
我這兩個星期也花了60萬yen了

引用:
原帖由 grayseries 於 2022-9-25 05:48 發表
的確,買隻撈就已經無晒了
冇用,全國冇貨,買炒不如喺香港買

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-23 10:38 發表

買cheap嘢就鍾意網購, 貴價嘢無摸過唔會買
我唔認為網購只限買cheap嘢,過千蚊嘅嘢我都喺淘寶買過,唔好話日本,喺香港都買唔到,所以我唔覺得係問題喎,只要你搵啲信譽好嘅舖頭買,問清楚你想知嘅嘢,唔會有大問題發生。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-23 10:08 發表

網購集運最性價比,平過加行李超重費好多
有時啲嘢唔可以用性價比去衡量
你搵老婆會唔會性價比?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-23 10:44 發表

有D野係同質化, 例如PS5, 相機, 鏡頭, 電器
相機同鏡頭,香港買平過日本,就算係水貨,都一樣,而且手上有消費券,重可以再平一截
除非係想搵啲二手冷門嘢

引用:
原帖由 m40 於 2022-9-25 10:56 發表

有時啲嘢唔可以用性價比去衡量
你搵老婆會唔會性價比?
師兄比喻嘅嘢有啲特別喎!

日本妹唔錯噶,至少唔會好似某啲港女咁,公主上身

引用:
原帖由 chun4321 於 2022-9-23 11:12 發表
對清零西來講無分別,繼續留係屋企打飛機
共存果班發達喇!有得去玩去食去濕平
香港主力靠大陸,一清O就出事

當地物價都上升中,而且機票又貴,所以整體開支仲多過之前。宜家會去日本既人,都唔係貪平。

買返來一堆 make in china

日本av界為何不招請港男和港女拍av

日本每年花不少錢,洗腦香港傻仔,果然一堆.

買輻射產品

共赴黃泉.... 人地一個星期就使三十幾萬共赴温泉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]