• 瀏覽: 34,800
  • 回覆: 145
  • 追帖: 2
+8
日本首相岸田文雄9月22日在紐約公布,日本自10月11日起恢復免簽證自由行,同時取消入境人數限制。在疫情前本來可免簽證赴日的旅客,目前由於新型冠

唔使等話睇官員睇下先! 唔使X+X! 唔使簽證! 唔使限人頭! 唔使跟團! 唔使等等.........等
日本10月11日正式通關!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/817923/日本10月11日恢復免簽證自由行-取消入境人數限制

從日本同香港可以睇到
兩個詞語: 當機立斷, 優柔寡斷

Yes. 瘋狂購物,湖光山色,and 夜晚xx😍
正呀。

普通感冒嚟,日本做得啱

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-23 05:01 發表
從日本同香港可以睇到
兩個詞語: 當機立斷, 優柔寡斷
好簡單問題 習總話一 比卡超敢唔敢自把自為向習總話不??

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2022-9-23 08:45 發表

習主席目前仍然執行清零方針
面前外地陸續恢復觀光旅遊
中國及港澳地區要考慮實施更嚴格檢疫,入境人士強制定點隔離21~30日,隔離後健康碼為黃色。
居民嚴格限制外遊,一般情況下不能用任何理由申請離境

確診不能回港 又嬴

香港可以繼續封關! 繼續做愚港

香港俾班清零撚玩死

一早講面對現實,逐步豁出去通關

送陳百強嘅 [等] 給香港人, 留意歌詞

https://www.youtube.com/watch?v=cLNeB41XFtM

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2022-9-23 09:33 發表
一早講面對現實,逐步豁出去通關
到今日都唔敢講出之後嘅決定!?

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-9-23 08:50 發表

習主席目前仍然執行清零方針
面前外地陸續恢復觀光旅遊
中國及港澳地區要考慮實施更嚴格檢疫,入境人士強制定點隔離21~30日,隔離後健康碼為黃色。
居民嚴格限制外遊,一般情況下不能用任何理由申請離境
估計中國專家已預期各國混種新病毒將會是毀滅性的,現時更是要收緊防疫,慶幸我們有這條件,否則要跟大圍仆街了。

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2022-9-23 08:45 發表

比喻咁講,等於大佬叫你係IFC頂樓十秒內落到地下見我,唔得你就係唯背我旨意一樣道理

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]