• 瀏覽: 140,468
  • 回覆: 910
  • 追帖: 3
+23
引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-23 00:04 發表
黑醫成日話忙,但又得閒參加黑暴

現在輸入內地人才幫輕又唔like

p你個臭k
完全正確!我哋就係要比全港所有人睇清楚;咩叫黃屍黑醫護!
將佢哋掩住隻眼張相貼滿醫院大堂走廊;比全香港人睇!
特別是伊利沙伯醫院

係死臭西

引用:
原帖由 ATA0075 於 2022-9-23 02:04 發表
香港護士都過英國啦
過英國做麥當勞咩

唔知幾時開放城管支援香港呢,班食環真係唔掂,又廢又Hea
班街市佬又超惡,獲獲唔著衫晒紋身,豬腩肉,一開口就問候祖宗,班食環即刻拗底,咩都見唔到,時運高準備收工!

好囉,班黑醫護以為自己無可取替,當日為封關惡到話罷工,今日終於知吾係無可取替,隨時失業,恭喜黑醫護,攬炒成功

香港需要一班有醫德、以病人救治為先的醫護,不是一班以病人做棋子、做政治本錢的狼心醫護。
只有增加競爭力和作出篩選,才能令香港的醫療更完善,而唔係成為某些人的山頭。

引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2022-9-22 23:29 發表
沒辦法
窮人去公立醫院就給內地醫護醫治
有錢人去私家醫院
就給高尚醫護醫治
記偉帶黃罩,
如果唔係好易拮錯!

引用:
原帖由 ricky8888 於 2022-9-22 23:21 發表
醫管局今(22日)召開大會後見記者時,公布擴大大灣區醫療人才交流計劃,包括引入內地護士。來港交流的護士毋須在港註冊,首批70人明年初會到港,

讚成打開缺口,抗衡黑醫護。

多左人多左競爭,人工少左條命賤左,當然要反對

曱甴貪得無厭
香港各行各業有今天地位
全靠中國恩賜 隨時可收回

引用:
原帖由 on99peter 於 22-9-2022 11:54 PM 發表
到呢個時候香港仲有黑醫護?
其實一早就應該炒晒呢班粉果,佢哋有份推動黑暴破壞香港㗎
==============
尤其單眼個班黑護..踢走曬牠們才大快人心...

講到尾最怕無左份糧,香港醫護相比世界算overpaid,所以先一直反對輸入外來醫護。

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2022-9-22 23:55 發表

我係窮人,唔介意,最緊要有醫生同護士,同我講到有幾專業!有錢鬼唔知道去養和睇!
去到公立醫院,等十個鐘都仲等緊,排專科排一,二年,唔死得又仲有得醫就好彩!
建議政府全面開放內地醫護,在河套開設全由內地醫護組成既醫院及門診,由香港醫院管理局管理,等香港市民自己去選!現在大家冇得㨂!
好似想食火腿,去到超市,只賣貴價西班牙火腿,鬼唔知好食,但係冇錢,結果變成冇得食!
係比西班牙價錢但臭既現在引入另一隻最低限度你有多個選擇好唔好時間會證明

引用:
原帖由 ttkwan 於 2022-9-23 00:00 發表

最初為乜唔信、唔引入?現這是混返係事實。
嘻嘻,保護自己嘅小圈子利益!

引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2022-9-22 23:29 發表
沒辦法
窮人去公立醫院就給內地醫護醫治
有錢人去私家醫院
就給高尚醫護醫治
哈哈咁就好啦,普通市民都可以有最好嘅護理啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]