• 瀏覽: 140,476
  • 回覆: 910
  • 追帖: 3
+23
一隻二隻黑醫護又可聯同黑傳媒搞事

引用:
原帖由 邦之星星 於 2022-9-23 06:56 發表
內地護士唔識英文,大獲
你夠只識26個字母啦

太過份

最少每月輸入150人先夠

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-22 23:36 發表

用香港薪金更好的醫護排隊嚟香港服務港人唔使受d黑醫護氣
好消息,公營醫院醫護長期不夠人手,受苦的是香港市民,希望今次國內醫護不會被黑醫護歧視及安排工作不公平。

引用:
原帖由 ricky8888 於 2022-9-22 23:21 發表
醫管局今(22日)召開大會後見記者時,公布擴大大灣區醫療人才交流計劃,包括引入內地護士。來港交流的護士毋須在港註冊,首批70人明年初會到港,

最好啦, 香港護士人工咁高, 仲成日唔知足話多嘢做

引用:
原帖由 sam1681818 於 2022-9-23 07:10 發表

好消息,公營醫院醫護長期不夠人手,受苦的是香港市民,希望今次國內醫護不會被黑醫護歧視及安排工作不公平。
歧視就炒咗啲香港護

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2022-9-22 23:55 發表

我係窮人,唔介意,最緊要有醫生同護士,同我講到有幾專業!有錢鬼唔知道去養和睇!
去到公立醫院,等十個鐘都仲等緊,排專科排一,二年,唔死得又仲有得醫就好彩!
建議政府全面開放內地醫護,在河套開設全由內地醫護組成既醫院及門診,由香港醫院管理局管理,等香港市民自己去選!現在大家冇得㨂!
好似想食火腿,去到超市,只賣貴價西班牙火腿,鬼唔知好食,但係冇錢,結果變成冇得食!
絕對應同。

內地護士來港,前線護士會唔會將自己變成後援護士,俾晒D工作特別係厭惡性工作內地護士做,自己就咩都唔做或只做文書工作食花生呢?又唔係未試過。

引用:
原帖由 hoyh 於 2022-9-23 01:32 發表

咁你做嗰行,政府話加大大灣區嗰行嘅人入來做,唔使香港資格及香港居民身份,你千祈唔好出聲。
行行都可以咁做,樣樣嘢成本低咗,個個香港市民都有著數架,如果仲有錢搵到嘅話。
醫護覇權尋租多年,被整治係天經地義

護士又洗唔洗用英文呢?

整天都說不夠人做野,到現在想到引入內地醫護,又說會怎樣怎樣。

支持內地好醫護取替鄉港黑醫畜

傻西移民黃絲居然以為自己好重要

事實怎跟中國及中國香港鬥人多?
一開放就大量專材入港

香港黑醫護人員走左好多!需求下的正確辦法

其實所謂識英文嘅醫護又如何?香港嗰啲,算吧啦,咪又係俾人洗腦搞暴動?呢啲有破壞冇建設嘅所謂識英文人仕多多都冇用啦,最後咪又係走咗去奶英國白人屎眼?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]