• 瀏覽: 63,738
  • 回覆: 229
+5
引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-23 09:33 發表

有個朋友都中咗,四月到現在條氣都唔係好夠,後生仔
共存L就中多幾次都唔緊要,病毒會輕手D
我果個朋友四十幾歲, 平時有跑步同做Gym, 一樣咳左三個月。另外拳館有個師兄中左, 佢未夠三十, 打開B組, 都要好幾個月先可以回復先前狀態, 呢隻病毒, 就算好返, 對身體都會有一定影響。

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-23 09:29 發表

身體咁差就唔好出街啦, 個病毒唔會消失㗎
個病毒當然唔會消失, 呢樣唔使你講, 香港有一大班共存L, 再加埋班傭官係到扮抗疫, 香港一定會繼續確疹落去。

引用:
原帖由 pancakeman 於 2022-9-22 22:15 發表
醫務衞生局局長盧寵茂今日率領衞生署及醫管局等人員接種新冠及流感疫苗,他在接受傳媒訪問時表示,疫情近日有回落跡象,當局會在醫療系統能夠...

呢隻炸水餃

仲係度考慮! 傷者面前醫生仲考慮緊救唔救好!

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 09:36 發表

我果個朋友四十幾歲, 平時有跑步同做Gym, 一樣咳左三個月。另外拳館有個師兄中左, 佢未夠三十, 打開B組, 都要好幾個月先可以回復先前狀態, 呢隻病毒, 就算好返, 對身體都會有一定影響。
有大對比係做開運動的人,共存L平時都係死蛇,邊感覺到分別呀
咳係最常見,通常3個月先好,條氣唔夠就更耐,仲有一些人係過幾個月先發岀嚟,外國已有。

仲考慮緊,痴痴地,考慮到2025年好唔好

尋日幾多單確診?

引用:
原帖由 pancakeman 於 2022-9-22 22:15 發表
醫務衞生局局長盧寵茂今日率領衞生署及醫管局等人員接種新冠及流感疫苗,他在接受傳媒訪問時表示,疫情近日有回落跡象,當局會在醫療系統能夠...

政府嘅動態清零失敗了

一次過 0+0 喇

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-23 09:32 發表

你經濟唔好就少D上網,去打多幾份工啦,又話餓死,仲係度浪費時間
呢到有幾個窮撚真係好好笑, 成日走去學人講經濟, 講香港競爭力, 講真, 小市民, 顧掂自己份工同屋企已經好足夠, 乜鬼香港經濟, 香港競爭力, 呢的嘢, 根本唔係一個小市民嘅層面去講, 呢的人, 真係嘥L氣。

引用:
原帖由 艾斯 於 2022-9-23 08:59 發表

突然咁撚進取🤔
應該因為政府睇到好多不利數字
例如由財爺先講財赤開始

0+0啦,大陸唔通關唔緊要,可以飛去其他國家就可以了

引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2022-9-23 01:17 發表

口罩冇乜用,帶左都會中招。
反而快測真係神器,短期內甚有幫助,不過準確度成疑(其實都準8899,但始終都係核酸準d)
👆👆👆
口罩真係冇咩用,上個月我戴左都中招,坐20分鐘小巴

再唔搞0+0,香港真係玩完

成個香港政府亂哂坑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]