• 瀏覽: 70,953
  • 回覆: 6
+5
引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 01:08 發表

咁咪等的共存L中完又中, 竹篙灣大門為佢開。😆😆😆
唔使去架啦,中得多身體差,門口都岀唔到😂

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 09:22 發表

我先前有個朋友中左, 咳左三個月先好返, 共存? 咪講笑啦。
有個朋友都中咗,四月到現在條氣都唔係好夠,後生仔
共存L就中多幾次都唔緊要,病毒會輕手D

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-23 09:29 發表

身體咁差就唔好出街啦, 個病毒唔會消失㗎
身體好就中多幾次,吸走咗D病毒遺愛天下

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 09:36 發表

我果個朋友四十幾歲, 平時有跑步同做Gym, 一樣咳左三個月。另外拳館有個師兄中左, 佢未夠三十, 打開B組, 都要好幾個月先可以回復先前狀態, 呢隻病毒, 就算好返, 對身體都會有一定影響。
有大對比係做開運動的人,共存L平時都係死蛇,邊感覺到分別呀
咳係最常見,通常3個月先好,條氣唔夠就更耐,仲有一些人係過幾個月先發岀嚟,外國已有。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 13:24 發表

放寬? 咪等多的共存L去晒旅行, 一來香港冇咁多人, 二來共存L係外地, 唔中好地地, 仲左就連香港都未必即係返到嚟, 有時的嘢, 幫佢變左害佢咋。😆😆😆
以後都返唔到嚟咪仲好

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 17:59 發表

我之前有個朋友, 去泰國最後一日中左, 要留係果邊住私家醫院, 住左八日, 二萬幾銖找數。去旅行? 好呀, 驚的共存L唔敢去, 或者冇錢去咋。。。。😆😆😆
呢d唔需要我哋擔心,最緊要唔好用納稅人的錢去支援佢哋
二萬幾銖唔係多,三年冇去旅行嘅人儲埋唔少,一次清袋就唔再巴閉啦😂

引用:
原帖由 小小荀盤 於 2022-9-23 18:01 發表
精神分裂?早幾日先話疫情嚴峻
嚴峻係講俾清零L知,共存L係當冇咗疫情

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]