• 瀏覽: 70,938
  • 回覆: 229
+5
萬八點
再玩真係共赴黃泉

阿茂以為奶上面唔會死錯人, 點知

不過佢個局長位都係奶返來的

引用:
原帖由 我都知 於 2022-9-23 00:32 發表
其實感染新型新冠病三四日已經病發,可以考慮0+3或者+4, 逐步放寬可保住香港固有衣砵,例如促進文化交流經濟發展等,現在重點死亡率大幅下降情況下嘗試放寛無可厚非,當然現階段口罩同快測神器對防疫仍相當有用
你唔俾嗰個人嘅行李裏邊有受污染物品,可以維持感染力達到七日,然後再加三日潛伏期?

所以大陸要求十日隔離係好有根據。

引用:
原帖由 pancakeman 於 2022-9-22 22:15 發表
醫務衞生局局長盧寵茂今日率領衞生署及醫管局等人員接種新冠及流感疫苗,他在接受傳媒訪問時表示,疫情近日有回落跡象,當局會在醫療系統能夠...

希望到時中港澳免檢通關。
睇高官,成能日講咩大灣區發展,但港人都返唔到內地/澳門,有能用咩......

😨😨😨

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-22 22:35 發表

冇人話一定要結束咗先可以放寛,只係你哋啲防疫L一廂情願
咁咪等的共存L中完又中, 竹篙灣大門為佢開。😆😆😆

梗係支持啦 , 返嚟唔使檢疫 , 市民無顧慮外出旅遊 咁 港元 就 會流去去其他國家啦 👍

呢條仆街年頭先話與病毒共存即係共赴黃泉,咁撚快唔記得

引用:
原帖由 我都知 於 2022-9-23 00:32 發表
其實感染新型新冠病三四日已經病發,可以考慮0+3或者+4, 逐步放寬可保住香港固有衣砵,例如促進文化交流經濟發展等,現在重點死亡率大幅下降情況下嘗試放寛無可厚非,當然現階段口罩同快測神器對防疫仍相當有用
口罩冇乜用,帶左都會中招。
反而快測真係神器,短期內甚有幫助,不過準確度成疑(其實都準8899,但始終都係核酸準d)
👆👆👆

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-23 00:35 發表
萬八點
再玩真係共赴黃泉
乜唔係依家已經黃泉咩?
😨😨😨

引用:
原帖由 ymttst941 於 2022-9-23 01:15 發表
呢條仆街年頭先話與病毒共存即係共赴黃泉,咁撚快唔記得
上頭應該有指示,唔跟唔得?
😅😅😅

奴寵茂轉軚叫大家共赴黃泉

曱甴唔自律 咩防疫政策都係廢

引用:
原帖由 pancakeman 於 2022-9-22 22:15 發表
醫務衞生局局長盧寵茂今日率領衞生署及醫管局等人員接種新冠及流感疫苗,他在接受傳媒訪問時表示,疫情近日有回落跡象,當局會在醫療系統能夠...

醫療系統復常後,唔該停埋打針。

引用:

宜家最重要系唔好比的專業人才呃錢走老,其他次之。

現實必須放寬,怕就唔好出街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]