• 瀏覽: 70,994
  • 回覆: 229
+5
小粉紅青零L
根本唔知社會發生乜事

之前聽過啲專家話戴口罩已經咁多年
突然除口罩會得傳染病
可能會生一場大病 
因為有好多過濾性病毒身體未適應過
所以除口罩都要逐步嚟㗎
現階段政府政策月開放
市民為咗保護自己
就更加要帶好口罩
口罩係最低成本高效益防病毒
為咗自己為咗家人點解唔帶個口罩呢

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-23 21:39 發表

我諗到幾時出發就可以, 你理得我姐,只可以重複講同一句說話真係陰公,如果覺得自己有精神病就快啲睇醫生啦
要諗幾時出發㗎? 份工咁困身, 咁真係放寬比你都冇用啦, 都係果句, 星期一準時返工啦, 對你呢的人, 一句就夠, 講多句都嘥氣, 你都要顧住返工, 同你講多都冇用。😆😆😆

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-9-23 21:44 發表

返工捱世界?
朋友
中國青年失業率
近20%
想有份工,想捱世界
都無得捱
朋友, 返工唔係捱世界, 唔通返工嘆世界咩? 我自己就退左休, 唔使再返工啦, 工就留返比果位朋友慢慢返, 佢好中意返工㗎。😆😆😆

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-22 22:25 發表
呢頭就話全球疫情未結束, 果頭就話不斷會放寬, 正一廢人講廢話。
只係淨返祖國同澳門。一定要頂住清0, 外面啲病毒好大獲。支持習大

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-23 22:23 發表

要諗幾時出發㗎? 份工咁困身, 咁真係放寬比你都冇用啦, 都係果句, 星期一準時返工啦, 對你呢的人, 一句就夠, 講多句都嘥氣, 你都要顧住返工, 同你講多都冇用。😆😆😆
你都真係傻吓傻吓,點都好過你邊度都唔敢去呀,我鍾意幾時放假就幾時放假,幾時去就幾時去㗎喇,邊似得你咁淨係可以係到打埋晒啲飛機文

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-23 22:31 發表

你都真係傻吓傻吓,點都好過你邊度都唔敢去呀,我鍾意幾時放假就幾時放假,幾時去就幾時去㗎喇,邊似得你咁淨係可以係到打埋晒啲飛機文
咁你幾時放假啫? 講到放寬咁開心, 原來要等放假先有得去旅行, 講嚟講去, 又咪比份工困住, 咁樣真係放寬比你都冇用, 講到咁想放寬, 完原來都係9吹。😆😆😆

要報紙日日批評先識做?

正呀

下?之前你個仆街唔係咁講

特狗講完你條仆街就立即奶拿?

賤窮老廢藍藍今晚都好辛苦,又要被迫支持躺平,抵L死

班廢老好驚感染架,死藍人d 仔女會睇住不藍藍父母病死都唔會理

所以廢老賤藍藍都怕有病

其實你地餘生都唔會有人照顧架啵,抵你地死啦

躺平好似係犯危害國家安全罪

躺平班廢老最驚

呢件垃圾有無骨氣架啦,狗奴才真無奶得超快

好似d 廢老賤藍咁,鐘意食狗骨奶共,無出色,垃圾

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-23 09:33 發表

有個朋友都中咗,四月到現在條氣都唔係好夠,後生仔
共存L就中多幾次都唔緊要,病毒會輕手D
廢老又真係要擔心既,共存班廢老死都無人理

廢老藍既子女已經放棄左你地、話知你病死