• 瀏覽: 70,870
  • 回覆: 28
+5
呢頭就話全球疫情未結束, 果頭就話不斷會放寬, 正一廢人講廢話。

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-22 22:35 發表

冇人話一定要結束咗先可以放寛,只係你哋啲防疫L一廂情願
咁咪等的共存L中完又中, 竹篙灣大門為佢開。😆😆😆

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-9-23 07:45 發表

地球日日有千千萬萬共存L吃喝玩樂復常
嗰d清OL匿係屋企豬欄圈養等老死囉
又怕打針,又要買針紙,又怕差人拍門
做清OL唯一可以係鄉土圍爐狗吠
情何以堪🤣🤣🤣🤣
做共存L咪唯一可以等中入竹篙灣, 果到提供免費食宿, 啱晒共存L嘅所謂吃喝玩樂。😆😆😆

引用:
原帖由 ymttst941 於 2022-9-23 01:15 發表
呢條仆街年頭先話與病毒共存即係共赴黃泉,咁撚快唔記得
唔到佢唔記得㗎, 講過就係講過, 不過, 佢咁大個人, 要玩賴皮, 自己唔要面, 咪由得佢囉。

附件

17-29-32-20220922_9ad8d123ea2cad82898furPiee1y5kV7.jpg(22.94 KB)

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-9-23 08:11 發表

阿伯
下個月你未等睇香港有幾多人入糟糕灣囉
到時你咪笑鳩人d共存L,點解中完又中
你打左針未呀?差人冇敲你門,揾你協助調查買針紙咩?
而家竹篙灣都差唔多爆晒, 要開到啟德啦。有人買針紙? 你認為有, 咪去報警囉, 係到吠冇用㗎, 棧比人笑。😆😆😆

下個月通關? 係咪真㗎? 邊張報紙講? 證實左未? 下個月幾多號正式通關? 通內地定係外國? 詳情係點安排? 有冇有關新聞連結睇下?😆😆😆

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-23 09:05 發表

唔使去架啦,中得多身體差,門口都岀唔到😂
我先前有個朋友中左, 咳左三個月先好返, 共存? 咪講笑啦。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-23 09:33 發表

有個朋友都中咗,四月到現在條氣都唔係好夠,後生仔
共存L就中多幾次都唔緊要,病毒會輕手D
我果個朋友四十幾歲, 平時有跑步同做Gym, 一樣咳左三個月。另外拳館有個師兄中左, 佢未夠三十, 打開B組, 都要好幾個月先可以回復先前狀態, 呢隻病毒, 就算好返, 對身體都會有一定影響。

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-23 09:29 發表

身體咁差就唔好出街啦, 個病毒唔會消失㗎
個病毒當然唔會消失, 呢樣唔使你講, 香港有一大班共存L, 再加埋班傭官係到扮抗疫, 香港一定會繼續確疹落去。

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-23 09:32 發表

你經濟唔好就少D上網,去打多幾份工啦,又話餓死,仲係度浪費時間
呢到有幾個窮撚真係好好笑, 成日走去學人講經濟, 講香港競爭力, 講真, 小市民, 顧掂自己份工同屋企已經好足夠, 乜鬼香港經濟, 香港競爭力, 呢的嘢, 根本唔係一個小市民嘅層面去講, 呢的人, 真係嘥L氣。

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2022-9-23 10:14 發表

口罩真係冇咩用,上個月我戴左都中招,坐20分鐘小巴
有時未必係空氣傳染, 可能係接觸式傳染, 例如確疹者摸過的文件, 物件,錢幣等, 先前都試過有人係咁傳染返嚟。

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-9-23 11:08 發表

裝睡嘅人永遠叫唔醒,呢個道理我理解嘅
而家好珍惜繼續咆哮多十零日啦
之後清OL最多係井底咕咕!咕咕!
唔好越講越遠吖, 你咁肯定下個月會通關, 咁就攞的實質的嘅嘢出嚟證明, 實質嘅嘢又攞唔出, 咪即係又係9噏緊。😆😆😆

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-9-23 12:44 發表

漏氣紀律猛伯
裝睡多幾個鐘好喇
比加超下晝開記招
不過你放心
可能超超話,跟阿爺嗰招,全香港靜態管理
就晒你d清OL,唔打針,買針紙,仲好寸咀嘅廢老
放寬? 咪等多的共存L去晒旅行, 一來香港冇咁多人, 二來共存L係外地, 唔中好地地, 仲左就連香港都未必即係返到嚟, 有時的嘢, 幫佢變左害佢咋。😆😆😆

引用:
原帖由 昂膠 於 2022-9-23 15:14 發表

繼續寸咀喇,清OL
地下有炸沙呀🤣🤣🤣🤣
放寬又點? 咁你係咪聽日即刻去旅行啫? 係嘅就話你叻, 唔係嘅, 放唔放寬都關你L事咩? 繼續返工啦, 傻仔。😆😆😆

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-23 17:55 發表

以後都返唔到嚟咪仲好
我之前有個朋友, 去泰國最後一日中左, 要留係果邊住私家醫院, 住左八日, 二萬幾銖找數。去旅行? 好呀, 驚的共存L唔敢去, 或者冇錢去咋。。。。😆😆😆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]