• 瀏覽: 12,838
  • 回覆: 17
俄羅斯總統普京周三(21日)就應對烏克蘭「特別軍事行動」頒布局部動員令,將召集30萬預備役軍人,觸發全國多地示威,獨立的民權監察組織OVD-Info表示,周三傍晚38個城市有民眾上街抗議動員令,近1400人被捕。

俄羅斯壯男要走佬了。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/國際/article/20220922/s00005/1663832358544/俄烏局勢-俄國多地示威抗動員令-近1400人被捕-「如何離開俄羅斯」google熱搜

老美發動過咁多戰爭都無呢d示威, 美國才是好戰民族...

大陸仲唔快D派多D壯丁過去幫契哥拖?得把口架咋?

一定係美國佬扮俄佬走佬

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-9-22 21:55 發表
講得好啱

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-9-22 09:55 PM 發表
點會冇啊,大把美國人反戰呀

國難當頭匹夫有責!真正俄羅斯民族人士是不會逃避國難的,國難逃離俄羅斯的應該係俄羅斯叛逆者即係香港的黃黑人士咁樣的人。俄羅斯年輕人新婚時第一時間要做的是什麼???就是去英雄烈士紀念碑前獻上鮮花,因為呢D年輕人明白到他們有今天的幸福是英雄烈士們用生命換回來的,所以新人都去獻花多謝他們,你們相信這樣的民族在國難當頭會逃離自己的國家嗎?但有小部分背叛民族祖國貪生怕死是難免不了,今次俄烏戰爭,如果俄羅斯失敗必定會招至俄羅斯國家分裂什至滅忘,這是美西發夢都想支解俄羅斯占有瓜分俄羅斯豐富的資源

引用:
原帖由 甜美迷糊的狼犬 於 2022-9-22 22:52 發表
國難當頭匹夫有責!真正俄羅斯民族人士是不會逃避國難的,國難逃離俄羅斯的應該係俄羅斯叛逆者即係香港的黃黑人士咁樣的人。俄羅斯年輕人新婚時第一時間要做的是什麼???就是去英雄烈士紀念碑前獻上鮮花,因為呢D年輕人明白到他們有今天的幸福是英雄烈士們用生命換回來的,所以新人都去獻花多謝他們,你們相信這樣的民族在國難當頭會逃離自己的國家嗎?但有小部分背叛民族祖國貪生怕死是難免不了,今次俄烏戰爭,如果俄羅斯失敗 ...
俄羅斯衰咗,全球一樣衰埋,所以歐洲再咁制裁落去,第一個玩完一定係歐豬。

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-9-22 23:00 發表

俄羅斯衰咗,全球一樣衰埋,所以歐洲再咁制裁落去,第一個玩完一定係歐豬。
其實美國佬的目的就是逼窮歐洲支解俄羅斯,窮歐易受美操控

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2022-9-22 22:50 發表

點會冇啊,大把美國人反戰呀
反戰咁耐都反唔自己國家不停發動戰爭...
佢地聲稱人民作主..., 咁不停發動戰爭就一係人民好戰, 一係就不是人民作主...

呢個時候
應該御駕親征
提升士氣

又話GOOGLE 禁止係俄羅斯用

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-9-22 21:55 發表
美國本土都好多反戰,最經典就係打伊拉克果陣,好多人上街遊行叫唔好打,由於美國行民主制度,所以完全無理民意,最後都係打到伊拉克反艇。

引用:
原帖由 K2020 於 2022-9-23 15:35 發表

美國本土都好多反戰,最經典就係打伊拉克果陣,好多人上街遊行叫唔好打,由於美國行民主制度,所以完全無理民意,最後都係打到伊拉克反艇。
所以係好戰既人更多...
所以發動了咁多戰爭...

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-9-23 18:48 發表

所以係好戰既人更多...
所以發動了咁多戰爭...
講真, 一個國家應人民要求改決定, 根本就係傻既, 當年反戰果班美國市民都唔諗下如果國家真係唔打伊拉克, 佢地仲可以咁嘆? 美國屠殺別國都係為左保住自己國家既榮華富貴, 最無權反戰既就係美國人.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]