• 瀏覽: 3,789
  • 回覆: 15
台灣金門縣議員董森堡近日在網上講座指出,大陸為了在福建廈門大嶝島興建翔安國際機場,近年在金門廈門海峽抽沙填海,致大嶝島面

當蛙蛙島政權給大陸取回後,去亞里山無須搭飛機了,有大陸高鐵

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220921/bkn-20220921180607001-0921_00952_001.html

離經叛道
思想和言行背離經典和正統的規範
大陸有時好識玩嘢

愈填愈近金門,正

引用:
原帖由 ax7ax 於 2022-9-23 03:29 發表
愈填愈近金門,正
填埋過金門吖笨,陸路直達

金門守將,有得震冇得訓

😂填埋變金門半島

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-23 11:29 發表
金門守將,有得震冇得訓
你同佢定啦, 佢地有飛彈攔截系統, 70%攔截率, 3彈齊發可以提升到210%, 再配合埋三角函數, 射L到去中南海都得呀

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 11:56 發表

你同佢定啦, 佢地有飛彈攔截系統, 70%攔截率, 3彈齊發可以提升到210%, 再配合埋三角函數, 射L到去中南海都得呀
70%攔截率, 3彈齊發可以提升到210%

呢個真係笑到我碌地

平潭丫嘛?一早買定地等收割

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 11:56 發表

有幾出奇,呆娃名咀都話大陸窮到連茶葉蛋都食唔起。不過D名咀應該會有小學畢業,小學數學題,70*3=210,咁如果4彈齊發,咁就70*4=280,咁就計到有280%攔截率。

引用:
原帖由 注冊技工 於 2022-9-23 12:35 發表

有幾出奇,呆娃名咀都話大陸窮到連茶葉蛋都食唔起。不過D名咀應該會有小學畢業,小學數學題,70*3=210,咁如果4彈齊發,咁就70*4=280,咁就計到有280%攔截率。
百貨賣百客, d島民好L崇拜d呆蛙名咀

建新機場拉近廈門與金門距離?
而家要搞到廈門飛金門咩?

不愧是基建狂魔,就嚟俾佢填到所謂中線。

使乜咁煩,派個說客叫佢地投降就得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]