• 瀏覽: 144,549
  • 回覆: 1,436
  • 追帖: 2
+34
引用:
原帖由 雨中存在了盡頭 於 2022-9-22 21:52 發表

嘩,原來你做咗美狗死曱甴咁耐喇,失敬失敬
事實係難聽ga,要我學你地打下氣好容易,
"中國芯片技術領先全球"
咁樣呃中國人又唔狗咩?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-22 21:04 發表

只是做一些簡單功能晶片
堪稱失敗者聯盟
如果閣下唔係健康有問題既,應該可以有生之年見到中國晶片問鼎全球。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-22 22:14 發表

這是無知
沒有光刻機, 光刻膠
你怎樣做晶片
但這兩樣不是中國的科技水平能做
傳統沿用的技術並不是唯一的一條路, 條條大道通羅馬

引用:
原帖由 lmichael 於 2022-9-22 20:28 發表

行內人會笑到收唔到聲,華為一向都有設計芯片,仲先進,問題係邊個有能力製做,大陸晶圓廠做到,佢手機芯片就唔駛停產啦。
你仲笑料!尋日造吾到就代表今日明日造吾到?

引用:
原帖由 123火車頭 於 2022-9-22 20:56 發表
終有一天會成功,北斗同太空站一樣都係時間問題
中國人從來都是越壓越強,唔係點解美國佬咁怕中國。

自強不息

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-9-22 20:03 發表
《日經新聞》報道,華為打算藉由與內地半導體業者合作,打造「去美化」產線,預計最快今年恢復自家晶片生產。 《日經新聞》指出,華為如今正與同樣

我會真金白銀買佢地嘅產品支持!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-9-22 20:03 發表
《日經新聞》報道,華為打算藉由與內地半導體業者合作,打造「去美化」產線,預計最快今年恢復自家晶片生產。 《日經新聞》指出,華為如今正與同樣

係就快唔好等禮拜吹都吹到軟晒硬唔起喇

曱甴唔信日媒?廢到一個點令人難以理解。

引用:
原帖由 歡哥gogo 於 2022-9-22 21:12 發表
<拜登>震怒:這梗直向美國宣戰!!!!!!!!!!
拜登可能話:remind me? What chip?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-22 21:04 發表

只是做一些簡單功能晶片
堪稱失敗者聯盟
鼠目寸光。

引用:
原帖由 lmichael 於 2022-9-22 20:28 發表

行內人會笑到收唔到聲,華為一向都有設計芯片,仲先進,問題係邊個有能力製做,大陸晶圓廠做到,佢手機芯片就唔駛停產啦。
漢奸睇法

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-22 22:16 發表

我都唔明寫緊中文字嘅人點解咁沉溺沒希望的謊言
晶片能自主研發彎道超車便是科技界的謊言
你是說自己吧, 你不是正在沉溺於中國甚麼都不可能的謊言之中嗎?! 事實就是任何難題一一都被中國突破擊破, 甚至超越, 你這些漢奸就省點氣吧!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]