• 瀏覽: 144,550
  • 回覆: 1,436
  • 追帖: 2
+34
引用:
原帖由 lmichael 於 2022-9-22 21:09 發表

所以,大陸習近平死之前,都無能力有晶圓先進製程,你華為做到識飛都係浪費時間。
巳舉報國安

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-22 21:00 發表

美國盟友晶片廠可以食屎了
上左老美條沉船,過幾年泡菜、呆灣晶片廠跳樓都唔掂!

支持華為

美國佬腳仔軟

引用:
原帖由 lmichael 於 2022-9-22 20:28 發表

行內人會笑到收唔到聲,華為一向都有設計芯片,仲先進,問題係邊個有能力製做,大陸晶圓廠做到,佢手機芯片就唔駛停產啦。
你知D唔知D就咪扮行內人啦,你睇清楚日媒報導乜嘢先;睇你好似花旗佬有佣分比你咁

引用:
原帖由 俗世遊人 於 2022-9-22 21:13 發表

其實如果真係咁憎大陸,移民啦,香港真係唔需要啲美狗漢姦喺度唱衰㗎
你誤會了…我真心等緊。
好小心用緊部Mate30pro唔想換其實牌子。

引用:
原帖由 lmichael 於 2022-9-22 20:28 發表

行內人會笑到收唔到聲,華為一向都有設計芯片,仲先進,問題係邊個有能力製做,大陸晶圓廠做到,佢手機芯片就唔駛停產啦。
可惜你條七頭係行外人,仲係隻死曱甴🪳

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-22 21:04 發表

只是做一些簡單功能晶片
堪稱失敗者聯盟
你識嘅就唔會係度七啦

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-9-22 20:03 發表
《日經新聞》報道,華為打算藉由與內地半導體業者合作,打造「去美化」產線,預計最快今年恢復自家晶片生產。 《日經新聞》指出,華為如今正與同樣

講到咁神秘
最後咪又係造28nm😂😂😂

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-9-22 21:10 發表

四、五年前侵侵打貿易戰我已經係度講呢個問題,當時呢度d人都係話"一兩年追到上黎","以後冇人買外國芯片","中國大把芯片廠可以靠自己"
你睇幾年後而家仲係講緊呢堆野
嘩,原來你做咗美狗死曱甴咁耐喇,失敬失敬

引用:
原帖由 俗世遊人 於 2022-9-22 21:13 發表

其實如果真係咁憎大陸,移民啦,香港真係唔需要啲美狗漢姦喺度唱衰㗎
你要@埋呢班撚樣㗎😂😂😂
@lmichael
@虎影俠
@東風
@kchaha
@tmchu007

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-9-22 20:03 發表
《日經新聞》報道,華為打算藉由與內地半導體業者合作,打造「去美化」產線,預計最快今年恢復自家晶片生產。 《日經新聞》指出,華為如今正與同樣

一定支持!

引用:
原帖由 pqrdownloader 於 2022-9-22 21:25 發表
熱切期待,依家用緊Mate10,下一部想繼續用華為!
Mate 50pro啦,我等緊5g版

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-22 21:03 發表

所以咪又係台積電代工,不過一代工,西婆馬去飛左去台灣攞資料拉。。。
之前係各有各分工,有錢大家搵。
老美用國安做籍口玩制裁,將來內地全國產,再無美、台、韓既事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]