• 瀏覽: 49,443
  • 回覆: 63
+2
警方今早分別於元朗、柴灣和天水圍拘捕3名醫生,懷疑與濫發假針紙,即虛假疫苗接種豁免證明書有關,其中一名診所在天水圍的醫生於家中被捕,他

警方今早分別於元朗、柴灣和天水圍拘捕3名醫生,懷疑與濫發假針紙,即虛假疫苗接種豁免證明書有關,其中一名診所在天水圍的醫生於家中被捕,他之後被帶返診所搜證。另外,警方拘捕8名求診人士,涉嫌買「免針紙」,據了解,警方前日收到衞生署轉介,警方派出臥底放蛇揭發事件,並於昨日拘捕涉案8人。

唐老鴨鳩吹自己的體質係[超級敏感]唔打得針, 邊個醫生幫佢長期寫免針紙? 依家風聲咁緊幫唐老鴨寫一次起碼要收10皮嘢, 重案組要查一查.
唐老鴨係西九主席, 佢唔打針日日返西九都show張免針紙出來, 好大官威喎.  

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1874352/即時-港聞-日發逾百張免針紙每張賣近3000元-3註冊醫生被捕

其實只要統計一下,發出超過50張的醫生已經非常有可疑

你老味唐老鴨講得自己體質[超級敏感]唔打得針, 咁普通市民都可以講同一套說話.
超級敏感即係精神病, 冇可能查到真相.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-9-22 18:57 發表
你老味唐老鴨講得自己體質[超級敏感]唔打得針, 咁普通市民都可以講同一套說話.
超級敏感即係精神病, 冇可能查到真相.
都要醫生証明既,不過醫生証明亦証明左可以用錢買

3000一張都幾好

引用:
原帖由 consult997 於 2022-9-22 18:53 發表
醫畜要搵快錢, 短時間之內搵到幾千萬元立即用BNO飛去英國.

引用:
原帖由 consult997 於 2022-9-22 18:53 發表
捉就應該大賊都大把有排捉
邪道小妖自然會收旗
免針紙好似出咗十個月,五十張分分鐘殺錯良民

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-9-22 19:01 發表

醫畜要搵快錢, 短時間之內搵到幾千萬元立即用BNO飛去英國.
我諗假針醫生好多都咁諗
不過錢咁易揾,話畀自己聽揾多個月就收手
結果一個月又再一個月,忘記初衷

政府肯做嘢一招就可以打殘醫畜.
政府只要制定政策, 西醫發出免針紙, 要再去公立醫院核實蓋印才有效.
因為女人墮胎都係要兩個醫生簽紙.  

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-9-22 18:58 發表

都要醫生証明既,不過醫生証明亦証明左可以用錢買
好多年前醫生都証明邱德根有老人痴呆症, 點知老邱出咗獄立即又做番董事局主席.
好似仲有一個叫楊元龍在獄中有癌症, 醫生証明佢就快死, 點知出獄後有得醫.

引用:
原帖由 simonfdf 於 2022-9-22 18:58 發表
3000一張都幾好

簽個名給個印.

日發逾百張免針紙每張賣近3000元

咪日賺30萬

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-9-22 19:11 發表
政府肯做嘢一招就可以打殘醫畜.
政府只要制定政策, 西醫發出免針紙, 要再去公立醫院核實蓋印才有效.
因為女人墮胎都係要兩個醫生簽紙.   
點核實,病情公立醫院都唔會清楚,憑乜做決定?
公立醫院基本政策係唔出証,只會叫你打針
我個朋友人公院覆診話佢血糖唔穩定,話唔應該打,但唔會出證
但叫佢揾個私家醫生出,話病歷可以喺醫健通睇到
佢無相熟醫生,結果個幾月後佢去打針,瞓床發咗兩日燒
再講,你估公立醫院好得閒?

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2022-9-22 19:30 發表

點核實,病情公立醫院都唔會清楚,憑乜做決定?
公立醫院基本政策係唔出証,只會叫你打針
我個朋友人公院覆診話佢血糖唔穩定,話唔應該打,但唔會出證
但叫佢揾個私家醫生出,話病歷可以喺醫健通睇到
佢無相熟醫生,結果個幾月後佢去打針,瞓床發咗兩日燒
再講,你估公立醫院好得閒?
公立醫院唔需要核實西醫的免針紙, 只係登記由邊個醫生發出, 已經起到阻嚇作用.
或者由另外一個政府部門登記都得, 例如[聞正私處].

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]