• 瀏覽: 21,715
  • 回覆: 227
+3
引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-22 16:15 發表
俄羅斯聯邦係共產國家?
美國數十萬人在不同美國市城示威及0元購啦! 點解你唔知?
因為美國是邪國獨裁國共產國家

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-23 12:05 發表

俄羅斯反戰和平示威遊行,會被拉兼坐十五年監,真係好自由,唔獨裁!
你老尾之前佔領華爾街的死屍而家挖番上來啦,希望條尸喺你的歸宿

捉個班人去烏國,消耗烏雞的子彈或糧食。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-22 16:15 發表
俄羅斯聯邦係共產國家?
普京不是共產黨,他的政黨叫全俄人民陣線。俄羅斯是民主選舉
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/全俄人民阵线

有人反戰很正常,也許是收錢反戰呢?

逃出俄羅斯的是真正反戰人士。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-9-23 20:31 發表
逃出俄羅斯的是真正反戰人士。
個班俄羅斯曱甴,早死早著。唔好好似香港曱甴咁,走去陰國冇耐就返歸。

正規軍都打唔驘;平民上戰塲,人海戰術,二戰打法,同送死無乜分別。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-22 19:20 發表

要上戰場,正常都反抗
當初烏克蘭關閉邊境,強徵國民去做炮灰,閪方國家.媒體.香港黃畜,集體失明兼失聲,現在就走出嚟扮正義,真係無恥至極!

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-24 08:13 發表

當初烏克蘭關閉邊境,強徵國民去做炮灰,閪方國家.媒體.香港黃畜,集體失明兼失聲,現在就走出嚟扮正義,真係無恥至極!
俄羅斯係侵略者,烏克蘭係保家衛國。
兩者係DAY 1就有分別。
就好似抗日戰爭,你估當時中國政府冇無衰野?
不過保家衛國,道德上本來就係高位。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 09:13 發表

俄羅斯係侵略者,烏克蘭係保家衛國。
兩者係DAY 1就有分別。
就好似抗日戰爭,你估當時中國政府冇無衰野?
不過保家衛國,道德上本來就係高位。
黃畜最高境界,無恥雙標?
我得你唔得,因為你xxx....

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-24 09:20 發表

黃畜最高境界,無恥雙標?
我得你唔得,因為你xxx....
將侵略者和保家衛國放係同一標準,才是無恥吧。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 09:22 發表

將侵略者和保家衛國放係同一標準,才是無恥吧。
哦!
亞畜營屠殺.迫害俄裔烏克蘭人,北約擴張影響地區安全,你又扮睇唔到,俄羅斯被迫出兵去救人。
另外,北約.美國侵略別國多過俄羅斯,你只關心烏克蘭,對於南斯拉夫.敍利亞.阿富汗.利比亞.伊拉克.巴勒斯坦人死活不聞不問。

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-24 09:34 發表

哦!
亞畜營屠殺.迫害俄裔烏克蘭人,北約擴張影響地區安全,你又扮睇唔到,俄羅斯被迫出兵去救人。
另外,北約.美國侵略別國多過俄羅斯,你只關心烏克蘭,對於南斯拉夫.敍利亞.阿富汗.利比亞.伊拉克.巴勒斯坦人死活不聞不問。
先不討論你所講的是否正確,但你所講的都沒直接襲擊俄羅斯,也沒有涉及其他國家的襲擊,那俄羅斯所做的就係侵略者。本質上和英美聯軍第二次打伊拉克類似,但性質更嚴重,因伊拉克打過科威特,烏克蘭冇打過任何國家。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 09:38 發表

先不討論你所講的是否正確,但你所講的都沒直接襲擊俄羅斯,也沒有涉及其他國家的襲擊,那俄羅斯所做的就係侵略者。本質上和英美聯軍第二次打伊拉克類似,但性質更嚴重,因伊拉克打過科威特,烏克蘭冇打過任何國家。
種族滅絕.迫害俄裔平民,都無問題?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]