• 瀏覽: 21,668
  • 回覆: 227
+3
引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 14:46 發表

咁你認唔認同俄國係侵略者?
俄國不是侵略是解放俄裔人民不被烏克蘭納粹軍隊屠殺。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-24 15:04 發表

俄國不是侵略是解放俄裔人民不被烏克蘭納粹軍隊屠殺。
這理由都有人信?
咁唔怪得當年汪精衞都相信日本係想搞大東亞共榮, 而不是侵略

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 15:07 發表

這理由都有人信?
咁唔怪得當年汪精衞都相信日本係想搞大東亞共榮, 而不是侵略
不是你信不信問題,烏克蘭納粹軍屠殺俄裔平民在聯合國有備案及討論過,而不是美國這樣明目張胆入侵伊拉克、敘利亞還其國土上搶劫石油這樣你不批評才侮辱智慧。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-24 15:13 發表

不是你信不信問題,烏克蘭納粹軍屠殺俄裔平民在聯合國有備案及討論過,而不是美國這樣明目張胆入侵伊拉克、敘利亞還其國土上搶劫石油這樣你不批評才侮辱智慧。
先不管這是否事實, 但這也是烏克蘭的內政!
而且我唔知在有冇聯合國備案及討論過, 但肯定無行動過, 而且也無立案過。
本質上就是日本侵華的借口, 咁都信係弱智!

http://dangshi.people.com.cn/BIG5/n1/2017/0911/c85037-29527307.html

"1931年9月19日,因為中國軍隊破壞南滿鐵路,日本關東軍決定派出主力向奉天附近集中"
"中國兒童對日本軍隊十分友好,日本士兵十分同情中國難民,中國政府對日本士兵誹謗、侮辱,甚至提出不法要求"

贊成俄侵烏等於贊成日本侵華!

即捕即解,送到新兵報到處。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 15:07 發表

這理由都有人信?
咁唔怪得當年汪精衞都相日本係想搞大東亞共榮, 而不是侵略
當年日本入侵中國,佢哋都係無正式宣戰,都係用特別軍事行動呢個名稱!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 15:21 發表

而且我唔知在有冇聯合國備案及討論過, 但肯定無行動過, 而且也無立案過。

http://dangshi.people.com.cn/BIG5/n1/2017/0911/c85037-29527307.html

"1931年9月19日,因為中國軍隊破壞南滿鐵路,日本關東軍決定派出主力向奉天附近 ...
美國在敘利亞有冇它的民眾被人屠殺嗎?它又有軍隊存在於此還不停搶劫石油,敘利亞政府是認定是非法入侵的,什么內政去跟國佬講啦!聯合國之事公眾于世不去了解是你無知,俄烏之戰跟日本侵華是兩回事你不懂就虛心請教他人啦!

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-24 15:57 發表

美國在敘利亞有冇它的民眾被人屠殺嗎?它又有軍隊存在於此還不停搶劫石油,敘利亞政府是認定是非法入侵的,什么內政去跟國佬講啦!聯合國之事公眾于世不去了解是你無知,俄烏之戰跟日本侵華是兩回事你不懂就虛心請教他人啦!
咁你是否認同俄國係侵略者?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 15:21 發表

"1931年9月19日,因為中國軍隊破壞南滿鐵路,日本關東軍決定派出主力向奉天附近 ...
你真係可憐到如今還為日本軍國主義戴歌頌德,全世界人民認定這法西斯軍人是最凶殘部隊,真不知道你上一輩如何在刺刀下走出來,有可能你的上輩像蘇嫖娼祖輩一樣子。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-9-24 16:01 發表

咁你是否認同俄國係侵略者?
你還有冇第二句嗎?之前解釋過俄國不是侵略,是解放被烏克蘭納粹軍隊屠殺俄裔平民。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-24 16:07 發表

你還有冇第二句嗎?之前解釋過俄國不是侵略,是解放被烏克蘭納粹軍隊屠殺俄裔平民。
當年日本入侵中國,佢哋都係無正式宣戰,都係用特別軍事行動呢個名稱!

咁有冇人信日本仔當年解放國共內鬥,不忍共產黨被國民黨打壓,大量共產黨員傷亡,所以佢哋入嚟幫手解決國共鬥爭及解放中國老百姓,搞大東亞共榮,啲女人就比日軍得閒發洩吓?如果有人相信上述解放論,佢相信俄羅斯只係解放烏克蘭,同一道理,不過佢就係真正嘅漢奸!

我係有理智嘅人,所以上述包括俄羅斯及日本嘅解放論,我全部都唔認同!

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-24 16:04 發表

你真係可憐到如今還為日本軍國主義戴歌頌德,全世界人民認定這法西斯軍人是最凶殘部隊,真不知道你上一輩如何在刺刀下走出來,有可能你的上輩像蘇嫖娼祖輩一樣子。
現在係你咁做。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-9-24 16:07 發表

這借口和當年日本侵華一樣!
相信的人只有兩原因
1) 支持日本侵華
2) 弱智

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-24 16:16 發表

咁有冇人信日本仔當年解放國共內鬥,不忍共產黨被國民黨打壓,大量共產黨員傷亡,所以佢哋入嚟幫手解決國共鬥爭及解放中國老百姓,搞大東亞共榮,啲女人就比日軍得閒發洩吓?如果有人相信上述解放論,佢相信俄羅斯只係解放烏克蘭,同一道理,不過佢就係真正嘅漢奸!

我係有理智嘅人,所以上述包括俄羅斯及日本嘅解放論,我全部都唔認同!
哦,解放論吾認同,北約威脅論吾認同,烏克蘭團滅俄語吾認同,烏克蘭納粹軍隊屠殺俄裔平民吾同,日本侵略中國是以定案不用拿來比較,比較就拿美國軍隊入侵敘利亞、伊拉克來比較。

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-22 18:10 發表

按你咁講,美國都系社會主義加資本主義喔。
美國係霸權國家,因為主張社會福利與主張純弱肉強食資本主義的兩派皆依仗國家在世界的霸權。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]