• 瀏覽: 73,378
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 ChatLaw 於 2022-9-22 17:08 發表
香港人抵死喇, 聲大大, 冇貨賣
當日大大聲封關救港...真係封左唔知點開返
打針又話依樣又話個樣唔打, 又怕死..
又笑人地新加坡共存, 見人地搶哂生意又唔高興..點知到而家香港同新加坡中招既比率一樣
又唔去理解點解人地可以開放.....人地新加坡老人家95%打哂2 針又唔敢提..
東方日報早2 個月仲講緊政府抗疫不力, 而家又問點解仲封關
香港人又柒下柒下被人帶住風向走...... ...

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-9-22 14:45 發表
隨著本港疫情回穩,確診個案由本月初曾破萬宗,大幅回落至過去兩日均在五千多宗水平,政府正研究放寬入境檢疫政策。消息指,政府最快下周公布將現時

躺平,無得唔認

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 14:54 發表
0+7對振興香港經濟根本冇用,反而助長本地居民外出旅行消費,削弱本零售餐飲

只有0+0先係最有効撐經濟
特區政府點會咁進取,希望十月先行0+7, 十一月開放到0+0, 依加經濟太差了!

引用:
原帖由 audia 於 2022-9-22 15:35 發表
最終會跪低0+0
不是跪地
遲早是咁
最後全球國家出入境無限制

0+7或0+0又好, 鬼佬都唔會嚟香港, 萛吧啦.
香港繼續清0啦.

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 14:54 發表
0+7對振興香港經濟根本冇用,反而助長本地居民外出旅行消費,削弱本零售餐飲

其實唔會助長外出旅遊,因為返嚟香港一樣都0+7,希望呢位大陸師兄明白

引用:

0+7會多咗好多短時間停留客黎,因為唔雖需要檢疫完就可以買機票走得,好多只係响鄉講停留一兩日,攪完生意走得

引用:
原帖由 eriealan 於 2022-9-22 15:06 發表

我覺得是0+4.。。不是0+7
我覺得是零加零, 因為有腦都知...零加零比零加柒好....

做人唔好柒....

靈加靈最好~

引用:

啲人為咗多啲錢, 已去到唔理別人生命, 自私得恐怖

引用:

都係,我今晚都會開始search 定機票

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-22 16:21 發表

港女又要救濟鄉下
我都換咗30 萬 日元, 一開關就衝!  

梗係支持啦 , 返嚟唔使檢疫 , 市民無顧慮外出旅遊 咁 港元 就 會流去去其他國家啦 👍

世事真無常,估唔到結局係咁

睇哩開就開硬,係睇下會點開法。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]