• 瀏覽: 77,818
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+7
快L啲啦!

引用:
原帖由 MarkIV 於 2022-9-23 06:48 發表
快L啲啦!
香港慢吞吞

引用:
原帖由 Essentials 於 2022-9-23 04:47 發表
0+7, 0+3 甚至0+0....都問題,但一定要有加有追蹤功能健康碼……
今時今日已經冇必要再追蹤,健康碼就更加唔應該用

一步步黎

澳門在中央的抗疫政策下已經死去,酒店賭場相繼破產,香港繼續接受中央領導遲早行澳門舊路,變返漁港

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 15:10 發表

已經冇得慢慢嚟,經濟情況唔容許
0+7可能會有反效果,外面D人唔入嚟,香港人出去使錢,經濟死多兩錢重⋯⋯

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2022-9-23 08:51 發表

0+7可能會有反效果,外面D人唔入嚟,香港人出去使錢,經濟死多兩錢重⋯⋯
正是!

引用:
原帖由 旺季遇到了豬豬 於 2022-9-23 08:18 發表
澳門在中央的抗疫政策下已經死去,酒店賭場相繼破產,香港繼續接受中央領導遲早行澳門舊路,變返漁港
你要希望港澳政府乾塘,政策才會變。

現在商界高叫,因為生意沒了,政府也沒補貼。

早中早安心
早窮早開放

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2022-9-23 08:51 發表

要唔要諗方法禁止香港人惡意出境?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-23 09:31 發表

要唔要諗方法禁止香港人惡意出境?
你估佢唔想呀⋯

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-23 00:00 發表

防新變種呀,7少陣,可以嗎?
香港冇變種? 香港同外國而家唔同咩?
7少陣,可以嗎?

0+7祇會方便人出去旅遊,對入境是完全沒幫助😂

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-22 23:10 發表

明白你意思啦,但咁就要博啦,去旅行,入餐廳食餐飯要博唔會比人拉,為乜?
門口望多兩眼就得,使乜搏,特別係快餐店,而且天龍人就算捉到都只會意思意思提醒一下,安心只不過用來給人知道二等公民去了那裡而已

引用:
原帖由 blackkh 於 2022-9-23 10:02 發表
0+7祇會方便人出去旅遊,對入境是完全沒幫助😂
可能好多外國人想嚟香港食兩餸飯飯盒呢。

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-9-22 14:45 發表
隨著本港疫情回穩,確診個案由本月初曾破萬宗,大幅回落至過去兩日均在五千多宗水平,政府正研究放寬入境檢疫政策。消息指,政府最快下周公布將現時

香港等等周邊國家公布完就會公布啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]