• 瀏覽: 79,502
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+7
班契弟又會再追0+3

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-22 15:37 發表

應該放寬限聚令……0+7d人走晒去外地消費但帶d病毒回港醫治增加醫療系統負擔
帶大量猴痘返香港就仆街啦

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-9-22 14:45 發表
隨著本港疫情回穩,確診個案由本月初曾破萬宗,大幅回落至過去兩日均在五千多宗水平,政府正研究放寬入境檢疫政策。消息指,政府最快下周公布將現時

成日話經濟差, 但點解新樓盤咁多人排隊買樓??

唔應該再放寬!現在香港國際夥伴係非洲,柬埔寨,緬甸,東盟國家,他們唔會介意香港清零政策。

九官個個吾使做,月月出十幾萬人工,使乜理你

0+0或0+7的條件就是要殺死所有美畜及其播毒黑曱甴 !

一陣又話係假消息 😏

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-9-22 14:45 發表
隨著本港疫情回穩,確診個案由本月初曾破萬宗,大幅回落至過去兩日均在五千多宗水平,政府正研究放寬入境檢疫政策。消息指,政府最快下周公布將現時

傷家佬要0+0

引用:
原帖由 anish01 於 2022-9-22 17:12 發表

特區政府點會咁進取,希望十月先行0+7, 十一月開放到0+0, 依加經濟太差了!
瑞信報告稱去年全球財富規模高於過去20年平均水平 - 雅虎香港

https://ynews.page.link/AwQD3

快D同我清零啦

可能已經餓X了

引用:
原帖由 mtchan 於 2022-9-22 18:27 發表
九官個個吾使做,月月出十幾萬人工,使乜理你
重點係「準時出糧收工」

香港粉紅話要清0

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2022-9-22 17:24 發表

其實唔會助長外出旅遊,因為返嚟香港一樣都0+7,希望呢位大陸師兄明白
香港人外地番黎,可以唔出街食飯七天,日日係屋企食,日日番工帶飯,所以七天黃碼影響可以講係0。
但遊客黎香港玩,冇得入餐廳食飲,咁一日三餐只可以食外賣,比著你,你會否黎香港旅遊?

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-22 19:21 發表

香港人外地番黎,可以唔出街食飯七天,日日係屋企食,日日番工帶飯,所以七天黃碼影響可以講係0。
但遊客黎香港玩,冇得入餐廳食飲,咁一日三餐只可以食外賣,比著你,你會否黎香港旅遊?
呢位大陸師兄似乎太渴望嚟香港了,其實而家好多餐廳都冇特別檢查的,而且早前不是有一個零針都可以去迪士尼嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]