• 瀏覽: 79,594
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2022-9-22 17:24 發表

其實唔會助長外出旅遊,因為返嚟香港一樣都0+7,希望呢位大陸師兄明白
去完日本, 回港在家隔離, 成本低過在酒店, 好很多吖!!

引用:
原帖由 sniperkill 於 2022-9-22 17:46 發表
世事真無常,估唔到結局係咁
唔係佢以為做局長, 好似做「黃泉院長」禁容易呀?!

大陸今日宣布將重新開放外國遊客入境,美國人除外,我都話大陸係政治防疫,十月十六日開完二十大會重新開放國境,到時個個都上位坐定定,一班退休老人嘅健康不再是重要事情,影響唔到該上位嘅上位,所以香港流於形式化嘅防疫也會收檔,既然外國人可以入境免隔離,香港同內地當然重新開關。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-22 19:21 發表

香港人外地番黎,可以唔出街食飯七天,日日係屋企食,日日番工帶飯,所以七天黃碼影響可以講係0。
但遊客黎香港玩,冇得入餐廳食飲,咁一日三餐只可以食外賣,比著你,你會否黎香港旅遊?
X2

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-9-22 20:05 發表

係,就清零L 要馬上考慮移民返大陸
已完陳穎欣幾時移居大陸??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-9-22 20:53 發表

X2
隨團來嘅遊客旅行社負責居住飲食,影響唔到,單拖來嘅佢自然有辦法,香港係世界最出名唔係死板一塊。

引用:
原帖由 $navyseals 於 2022-9-22 20:24 發表

要完全冇才有些用,外國人還會嚟突然有管控怎麼辦
對, 「海南島遊客事件」隨時在香港重演!!

引用:
原帖由 赤冇士 於 2022-9-22 20:35 發表
動態清零係國家方向
鄧小平話一國兩制!大陸點玩唔關我哋事!唔好搞香港就得啦!

引用:
原帖由 呢個奔放的樓盤 於 2022-9-22 20:29 發表
比唔比出街食飯先?啲人嚟香港玩,出差要買外賣番酒店食?
0+7 必定是過渡性安排,也是某位要睇數據的局長的下台階
好快必定是0+0
而且口罩令,相信不久將來,也會取消

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-9-22 20:58 發表

隨團來嘅遊客旅行社負責居住飲食,影響唔到,單拖來嘅佢自然有辦法,香港係世界最出名唔係死板一塊。
隨團來港?你瞓醒未?

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-9-22 15:10 發表

已經冇得慢慢嚟,經濟情況唔容許
為經濟係呃人,要去旅行先係真

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-9-22 21:01 發表

0+7 必定是過渡性安排,也是某位要睇數據的局長的下台階
好快必定是0+0
而且口罩令,相信不久將來,也會取消
佢自己都已經話要硏究埋0+3/0+0

冇事發生就係一國兩制,有事就係乜嘢都要請示中央,任何政策都要北京審批。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-9-22 21:03 發表

隨團來港?你瞓醒未?
你醒咗未?大陸宣布開放旅遊,內地自然也會組團來港!

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-9-22 21:10 發表

你醒咗未?大陸宣布開放旅遊,內地自然也會組團來港!
咁係咪會多左新香港人返嚟?
攞消費卷?做買賣?🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]