• 瀏覽: 5,326
  • 回覆: 51
+2
新冠疫情肆虐近三年,香港與內地通關之路似乎仍然遙遠,雖然目前內地的入境隔離規定已從21天減至「7+3」(7天酒店檢疫 + 3天家居隔離),隔離檢疫的日數縮短了很多,新一屆特區政府上台後亦爭取到增加前往深圳的名額,恩恤名額亦讓市民感到措施人性化,有需要的市民獲得幫助;然而對大部分市民來說,仍然希望香港能盡快與內地通關。

通條毛咩! 人地自身難保

理得你香港人死!

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/column/新聞/請特區政府-提速-盡快與內地通關/339257

都唔對接,通條毛咩

引用:
原帖由 steven_9988 於 2022-9-22 12:38 發表
新冠疫情肆虐近三年,香港與內地通關之路似乎仍然遙遠,雖然目前內地的入境隔離規定已從21天減至「7+3」(7天酒店檢疫 + 3天家居隔離),隔離檢疫的日數縮短了很多,新一屆特區政府上台後亦爭取到增加前往深圳的名額,恩恤名額亦讓市民感到措施人性化,有需要的市民獲得幫助;然而對大部分市民來說,仍然希望香港能盡快與內地通關。

你香港要躺平,仲想同人通關?食屎啦港燦

控制權不在港府。

引用:
原帖由 steven_9988 於 2022-9-22 12:38 發表

係香港自身難保呀,日日幾千,笑Q死人

人地當香港係外人,通唔通關都算把喇

冇可能啦 , 特區政府手指拗出唔拗入 , 竟然躺平,  阿爺一定唔會畀你免檢通關

引用:

一次全民強撿都無做, 而最好時機又過左, 想同內地通關真係有排等.

日日萬幾單。鬼同你通關咩。

引用:
原帖由 kim168 於 2022-9-22 12:43 發表
都唔對接,通條毛咩
所以個傻仔保安, 仲系度發夢

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-9-22 12:45 發表

你香港要躺平,仲想同人通關?食屎啦港燦
條食蕉, 一管做保安工作

而家做ceo, 佢一霜情願, 發夢想通關,

通佢條撚

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-22 12:45 發表
控制權不在港府。
所以國家成日話支持香港
愛香港

而家睇下系咪吹水

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-9-22 12:45 發表

係香港自身難保呀,日日幾千,笑Q死人
政府都唔知幾開心

長者少左, 少左人羅生果金

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-9-22 12:46 發表
系香港班擦鞋仔, 仲系度發9春夢

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-9-22 12:46 發表
14億人口死1%都大鑊…香港人命唔值錢咪任你自己玩囉

鍵盤翻頁