• 瀏覽: 28,650
  • 回覆: 182
+14
俄羅斯總統普京周三(21日)宣布軍事動員30萬人之後,同日全國30多個城市爆發示威反對動員令,已有超過1,000人被捕。

開始有人作反了,普京開始大規模捉人,排除異己,似打仗了,陣味好明顯

普京唔係以前嗰個了,冇左份冷靜

阿爺都唔敢搞了,陣間郁埋我地

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220922/bkn-20220922042412016-0922_00992_001.html

不意外, 俄羅斯那麽多人, 
和樓主一樣對世界局勢毫無認知的人多的是, 
控制好示威所帶來暴動的可能即可. 

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-22 09:51 發表
俄羅斯總統普京周三(21日)宣布軍事動員30萬人之後,同日全國30多個城市爆發示威反對動員令,已有超過1,000人被捕。

開始有人作反了,普京開始大規模捉人,排除異己,似打仗 ...
普京只是習大大隻狗。我們中國人未驚過

邊個話戰 係協助管理
一早打完啦⋯進入派人進入清理納卒殘餘份子皆段
機械打完咪交人做後期

俄羅斯黎10幾年俾西方滲透,中國要警惕

俄國今次大煲~~隨時核戰……

老美勢力一早滲透入俄羅斯境內, 有人做反出來示威一點也不意外, 最重要係殺一儆百拉鳩曬搞事果班曱甴

正確

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-22 10:35 發表
俄國今次大煲~~隨時核戰……
期待!!!

呢D俄國曱甴肯定係外國勢力背後煽動😡😡

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-22 09:51 發表

開始有人作反了,普京開始大規模捉人,排除異己,似打仗 ...
俄羅斯無膽保護國家的人及內奸出來造反了。全捉,

有多千幾人捉去前線,反戰唔洗用鎗,每人得一個鋤頭,,,

引用:

阿爺唔係唔敢槁而係安於現狀唔出手,中國係呢場仗最大得益者,有生意做,有錢揾,有平汽油,最希望場仗繼續打下去,等俄國國力損耗到七七八八,中國咪可以取代俄國做中歐亞大佬地位,遲D俄國經濟更需要依賴中國,十年八年後我估俄國可能自動歸還大清朝時霸占中國的土地,無需出兵流中國人既血咁on居!

冇人聽佢支笛, 難怪人人要走。 

香港男丁要練定身體了,打仗不是夢

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]