• 瀏覽: 50,814
  • 回覆: 3
+31
俄佬啲正規軍人呢,使唔使咁快出動後備呀

引用:
原帖由 wize 於 2022-9-22 13:30 發表

打到今日其實已經好清楚
俄仔戰力冇可能差到咁
點解一直用班垃圾戰力二戰裝備嘅軍隊去打烏克蘭
因為項莊舞劍志在沛公,真正目標就係中國
俄仔最好裝備作戰能力最強嘅部隊到今日都依然冇出擊,因為要隨時出動打中國
一班成日吹打台灣嘅on9
以為歐美唔可以兩邊作戰,但實情係歐美多方作戰咗幾十年,反而中共完全冇經驗
所以俄仔一邊示弱一邊迫中國開台灣戰線
班on9根本係暗示習近平係冇腦
明知 ...
俄佬係咪想侵略中國,目前我看不到有任何蹟象,你看得到就係有先見之明,佩服

不過老美一直挑釁中國,曲線支持台灣獨立,就全世界都看得見,你可以話我膚淺,無問題,我只信自己嘅眼睛

引用:
原帖由 wize 於 2022-9-22 13:48 發表

其實美國一直都有做所謂曲線支持台獨嘅行為
包括派美方人員到台灣
點解廿年前冇問題,十年前五年前都冇問題嘅行為,中國突然之間認為有問題,認為係挑釁?
用吓腦都知,皇上身邊總有幾件讒臣太監
故意挑撥就係為個人利益
睇吓件胡姓報紙佬就知啦
傳聞家人全部美籍(其實有晒證據但佢唔認就先當傳聞)
成日講啲白痴嘢擺中共上枱迫中共打仗
點知佢同老美俄仔係咪有枱底交易
所謂此一時,彼一時,當中國國力強盛起來時,對美嘅外交策略亦會相對強硬,同時亦不想看見台獨勢力繼續坐大,不再忍氣吞聲是正常現象

引用:
原帖由 wize 於 2022-9-22 14:23 發表

唔再忍還唔再忍
但指責對方挑釁就有問題
等於藍尸廢老老婆好多都係大陸雞
然後突然有一日話佢做雞臭西
條女一定會覺得委屈,十年前你就係叫雞先溝佢
然後明知佢係雞照娶
最後話此一時彼一時,邊個問題?
問題係老美不知進退,今天嘅中國已經今非昔比,就算老美如何打壓,亦不能令中國屈服,老美點解仍要繼續走對抗路線呢。可以看得到,中國嘅處境是非常被動,就睇老美嘅策略會否改變,如果老美不再干預中國事務,大家做朋友,有錢齊齊揾,咪皆大歡喜囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]