• 瀏覽: 75,785
  • 回覆: 34
+5
引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-10-5 17:19 發表
"北約提供嘅精準嘅武器比烏軍,加上合時戰術,的確打到俄軍節節敗退!"
戰線打到邊又唔識
番號連一個字都講唔出
1450學人講戰術?
你班五毛兄弟,你估吓有幾多個知道俄軍戰線退守到邊咩?即係唔識就唔可以喺度講嘢?

我淨係知道早兩日赫松東北地區,烏軍一日推進了四十公里!
你連俄軍戰敗嘅消息都唔知,你又知咩戰線打咩戰線?你咪笑死人喇!

引用:
原帖由 真面目 於 2022-10-5 17:59 發表

你真是白癡,邊界只有兩種確定方法,第一是打過,第二談判你情我願,沒有邊個吃虧一說。
你原來唔止係小學雞,仲係生番,並非現代文明人!不過你不嬲都係納粹主義人仕,所以你眼中只有打打殺殺!

現化文明社會,自聯合國成立後,全世界國家邊界都有定案,簽署聯合國憲章,承諾不能侵略別國主權領土,宜家咪係俄羅斯破壞聯合國憲章?佢脫離聯合國咪唔駛遵守囉!

就算真係有邊境爭抝,就算要打仗,最後都係雙方和談!唔會好似俄羅斯咁,未打完仗,未和談,就私下搞假公投,擺明車馬吞併別國領土!

中國無同俄羅斯打仗,但江澤民傾傾吓就送咗四十個台灣咁多地方比俄羅斯!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-10-5 18:30 發表

戰爭本有傷亡  所以正常人是討厭戰爭  由其是背後挑釁戰爭的人! 為利益視人民生命如貨品的人!  而屠殺平民更是可恥之事  戰事相方可有不同立場  但如當立場視意為屠殺平民的人更可恥  吾係現代點解出現戰爭罪?
你係咪講緊俄羅斯?2014年克里米亞及頓巴斯無端端死去大量烏軍及平民百姓,全部都係普丁一己私慾!

俄羅斯假旗行動,加上俄軍偷偷越過邊界,連同一直暗地支持嘅親俄武裝分子,偷襲烏軍,令大量烏軍被圍,談判下要烏軍放下重武器,從人道走廊撒出,但俄羅斯出爾反爾,乘機殺掉大量烏軍,又把頓巴斯地區親烏嘅平民拉走,克里米亞又趕走晒韃靼族人,種下極端民族主義嘅仇恨,呢啲就係俄羅斯種下嘅前因,唔信自己去查吓!

不過唔好睇大外宣喎!或者你睇完,真係相信,但工作關係,都要撐落去!

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-10-6 10:11 發表
"不過唔好睇大外宣喎!或者你睇完,真係相信,但工作關係,都要撐落去!"
不停講"普丁"宣示自己係1450
並且大量散播明顯假消息同文宣材料
仲話人地係"工作"
真係好野
大量散播明顯假消息同文宣材料,你有冇證據?冇你就唔好抹黑,五毛!

"俄羅斯假旗行動,加上俄軍偷偷越過邊界,連同一直暗地支持嘅親俄武裝分子,偷襲烏軍,令大量烏軍被圍,談判下要烏軍放下重武器,從人道走廊撒出,但俄羅斯出爾反爾,乘機殺掉大量烏軍,又把頓巴斯地區親烏嘅平民拉走,克里米亞又趕走晒韃靼族人,種下極端民族主義嘅仇恨,呢啲就係俄羅斯種下嘅前因,唔信自己去查吓!"

上面有邊句係假?請拿出證據來!

快啲講吓俄羅斯2014年點吞併克里米亞先喇!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-10-6 13:27 發表

克里米亞事件  起因  係當時咩花政變 推反當時政府! 而後成立政府更種族滅絕斯巴夫裔語言 更將二戰納稅份子視作國父  道至烏東地區取向獨立   呢d吾係睇咩文宣  作為當時見証的人 記憶!  而當然有個烏克蘭妹上youtube  大大聲話要爭取民主自由   不過後來冇人再訪問佢 政變後政府是否民主自由!
唔係政變,係革命!辛亥革命定係辛亥政變啊?而且係全烏克蘭人民去決定,新政府係民主選舉,唔係俄羅斯果啲拎住支槍叫你投票嘅假公投!

你又知唔知點解烏克蘭人民會走出嚟啊?就係當時嘅烏克蘭政府太腐敗,太親俄,好驚成為另一個白俄羅斯啊!

就算點都好,呢個都係烏克蘭內政,外人不能說三道四!更不是侵吞領土同攻打別國嘅借口!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]