• 瀏覽: 75,832
  • 回覆: 430
+5
引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-10-5 09:42 發表

如果美國係有心幫就唔好做中立國啦,中國抗日打咗8年呀
美國1045年先睇到咩?
原來係因為唔係禁武先搵日本人試爆,睇下核彈對真人嘅殺傷力有幾大
定全合理合法,承教!
你代中國向美國講句多謝先喇!

美國不嬲都係中立,係日本偷襲珍珠港後,美國先正式打柒佢,中途島後日本已無力同美國抗衡,但控制中國仍然卓卓有餘!

按道理,中國人咁憎恨日本,日日都在拍抗日神劇!但又唔見日本人咁仇視美國,廣島長崎之恨喎?因為日本人明白當年自己國家係侵略者!

"普丁就係講呢啲冇人信嘅大話嚟呃俄契毛粉,衰在班俄契毛粉受啊!"
俄羅斯人信就得啦
唔需要1450批准

"因為日本人明白當年自己國家係侵略者!"
參拜靖國神社果啲唔係日本人?

海運同陸運唔同. 俄羅斯沒有封鎖烏西陸路補給, 所以敵有生力量未能斷絕. 當然, 普大帝有其盤算, 但年事已高, 和老歐洲和老美國鬥金融消耗戰, 未必化算.

台灣北東南部在戰時必定全面封鎖, 敵有生力量海路補給比韓戰由日本本島運朝鮮半島更困難, 日本西南外島自保都有問題, 更惶論輸送台灣了. 所以, 韓戰時美偽聯合國和中共都係打個平手, 現在天地人優勢都在中共, 收台決策只是計算大國夢機會成本及損益比罷了.

引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-10-4 22:40 發表

語無倫次,噏一大輪都唔知你噏乜春
好彩你唔係做差人,容乜易槍都畀人呃埋
人家說得清楚,你話人唔知噏乜,這表明你認為俄羅斯侵略是正確,如果你是領導人,你必然派出志願軍幫助俄羅斯!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-5 10:04 發表

你代中國向美國講句多謝先喇!

美國不嬲都係中立,係日本偷襲珍珠港後,美國先正式打柒佢,中途島後日本已無力同美國抗衡,但控制中國仍然卓卓有餘!

按道理,中國人咁憎恨日本,日日都在拍抗日神劇!但又唔見日本人咁仇視美國,廣島長崎之恨喎?因為日本人明白當年自己國家係侵略者!
我係一介平民,邊有資格代表中國
美國雖然係打落水狗搵著數,但真係加速咗抗日戰爭嘅結束
我個人表示感謝但我唔認同日本控制中國仍然卓卓有餘
相對於晚清至民初時期嘅落後,現今中國更能為中國人帶來希望
人各有志,有日本軍人切腹自盡,亦有蝴蝶夫人媚美獲利
而家日本仲要依靠美國,你能夠知道日本人點諗咩?

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-5 11:09 發表

人家說得清楚,你話人唔知噏乜,這表明你認為俄羅斯侵略是正確,如果你是領導人,你必然派出志願軍幫助俄羅斯!
而家係你一口咬定話俄羅斯侵略,我幾時有講過呢?
我又唔係領導人,你又知道我點諗?

日本侵略中國已經用行動援助中國幾十年,中共政府從來不提起,每晚只播放仇日神劇!
日本侵華是不對但敢於補償,中日友好醫院、北京國際機場、上海浦東機場、武漢天河機場、大連貨櫃碼頭、北京地鐵、武漢地鐵、重慶電車、各省各地火力發電廠都是日本無償建設。

引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-10-5 11:23 發表

對、是特別軍事行動!
等於當年抗美援朝沒有解放軍參與,只是志願軍一樣!
強姦可以說成啫啫仔特別衝動行為!

引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-10-5 11:23 發表

唔駛咩一口咬定!俄羅斯就係破壞聯合國憲章,一個主權國家侵略另一個主權國家,侵佔別國主權領土,咁唔係侵略係咪?伊拉克當年侵吞科威特,就比聯合國打柒佢!

最好笑係,俄羅斯侵佔烏克蘭主權領土,又搞咩四州假公投,點知根本四個州都未能原全侵佔,走去持槍威脅平民投票搞獨立,仲衰過塔利班!比人問到四個州個邊境喺邊,完全唔識答,連自己都騙唔到自己嘅大話,只有俄契毛粉先信,可憐!

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-5 11:30 發表
日本侵略中國已經用行動援助中國幾十年,中共政府從來不提起,每晚只播放仇日神劇!
日本侵華是不對但敢於補償,中日友好醫院、北京國際機場、上海浦東機場、武漢天河機場、大連貨櫃碼頭、北京地鐵、武漢地鐵、重慶電車、各省各地火力發電廠都是日本無償建設。
你都幾趣智   日本侵略中國 殘殺中國人 及亞洲其他人民   ! 同經濟投資可以有直接關係?  強姦完你 比5百蚊你就吾算強姦?  呢d係咩邏輯? 動物式思維?

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-5 11:45 發表

唔駛咩一口咬定!俄羅斯就係破壞聯合國憲章,一個主權國家侵略另一個主權國家,侵佔別國主權領土,咁唔係侵略係咪?伊拉克當年侵吞科威特,就比聯合國打柒佢!

最好笑係,俄羅斯侵佔烏克蘭主權領土,又搞咩四州假公投,點知根本四個州都未能原全侵佔,走去持槍威脅平民投票搞獨立,仲衰過塔利班!比人問到四個州個邊境喺邊,完全唔識答,連自己都騙唔到自己嘅大話,只有俄契毛粉先信,可憐!
你對事件了解  完全吾清晰!  1  俄國出兵理由 係清理 納稅烏軍  原因 納稅烏軍屠殺 烏竟內斯巴伕族人   以混合波蘭非斯巴族語言 滅族斯巴伕族人  2  以美國控制的非斯巴伕族政權提供侵略斯巴伕族人安全     重點俄烏事件是美國攻擊歐洲及俄國經濟手段  加上你哋咁支持美國做法 美國更事無忌旦!   當美國下手 係亞洲制做戰爭 打擊亞洲經濟  希望你都會支持  吾好到時又出來吊 政府如何無能  保護吾到你d利益

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-10-5 12:24 發表

你對事件了解  完全吾清晰!  1  俄國出兵理由 係清理 納稅烏軍  原因 納稅烏軍屠殺 烏竟內斯巴伕族人   以混合波蘭非斯巴族語言 滅族斯巴伕族人  2  以美國控制的非斯巴伕族政權提供侵略斯巴伕族人安全     重點俄烏事件是美國攻擊歐洲及俄國經濟手段  加上你哋咁支持美國做法 美國更事無忌旦!   當美國下手 係亞洲制做戰爭 打擊亞洲經濟  希望你都會支持  吾好到時又出來吊 政府如 ...
你就完全唔清晰!你啲資料全部來自大外宣,俄羅斯就係正義之師!但好可惜,俄羅斯從來唔係!

你要清楚整件事就將時間撥回2014年,俄羅斯如何吞併克里米亞,又假旗又陰招又假公投,吞併咗克里米亞後,仲要喺頓巴斯地區將大量烏軍殘殺,你又知唔知?所以先出現少數極端民主主義及阿速營等等!

呢八年根本就係雙方在對陣打仗,啲大外宣就淨係講到只有烏軍屠殺,咁俄軍及親俄武裝分子有冇殘殺烏軍及平民?布查屠殺事件都有大量文宣幫俄羅斯洗白!大量證據顯示根本俄軍越過邊境打烏克蘭,八年來從未間斷!

唔用核武300000都是炮灰

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]