• 瀏覽: 75,778
  • 回覆: 430
+5
引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-22 15:08 發表

本國咯。烏克蘭動員左幾個月啦。
以人口支持。烏克蘭最高可動員數係250萬兵力。
俄佬都無動員!
高估自己嗻。烏克蘭咁大。人口又多。真打。你無百萬兵力打條鐵咩。
伊拉克當年都號稱100萬軍力。美軍足足出動45萬地面部隊先搞得掂。

即系俄佬今日,最低都需要50萬軍力先可以打低烏克蘭。 今日前線得十幾萬。
俾人反攻咯 前線企人守位都唔夠。俾人空位突入。 漏曬。
同意,兵力太分散👍🏼

記得當年日本侵華,日軍在中國有時候也有此問題,當時會用敵後游擊隊得到情報,再集中打擊。

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-24 07:34 發表

要我回應,請你自己睇多一次寫乜,然後再發問啦!
提示:量詞
簡單啲。請問以下兩點有那一條是假的,
香港好少人移民🤭
大部分/全部人支持習主席共同富裕

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-24 07:37 發表

簡單啲。請問以下兩點有那一條是假的,
香港好少人移民🤭
「好多人」 「大部份」
以專業記者.媒體角度嚟講,係唔應該出現嘅字,要用「數字」去取代,等讀者自行去判斷多與少,由記者.媒體主觀地加上去嘅量詞,並非「新聞」內容一部份,所以我可以答你,這是「假新聞」!

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-24 07:31 發表

所以你也支持地方獨立公投?
我係支持打倒獨栽美帝同北約既行動

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2022-9-23 15:59 發表

咩玩法?因為烏東西省要公投入俄羅斯呀,本來入去既就唔多只有十幾萬,現在要固守四省,當然要更多預備役
應該一開始就動員

引用:
原帖由 雨農 於 2022-9-23 21:36 發表

艦艇在航行中對方知唔知道?現在衞星咁先進。
登陸戰解放軍處於被動傷亡很慘重,簡直任人射殺!
連你都知,老解反而唔知咁奇?梗有辨法去破解既,以前啲城牆咁高,咪一樣會被攻入破城嗎?

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-9-24 08:21 發表

我係支持打倒獨栽美帝同北約既行動
為了閣下目的,所以烏克蘭人民就要受苦😨,妻離子散,國破家亡⋯⋯

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-24 07:34 發表

要我回應,請你自己睇多一次寫乜,然後再發問啦!
提示:量詞
其實以下新聞對你來說是真是假很難嗎?是的話真係不用回了。

香港好少人移民🤭

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-24 07:35 發表

同意,兵力太分散👍🏼

記得當年日本侵華,日軍在中國有時候也有此問題,當時會用敵後游擊隊得到情報,再集中打擊。
真係服咗你地,事實上俄羅斯就目標就係個烏東四省,之前所謂既失地唔係佢地目標,所以只有民兵在守,完全無反抗
一開始大家都分析一開始出動十幾萬士兵就知道,唔係想全佔烏克蘭及什麼閃電戰

現在出動預備役,因為四省要入俄公投,要加固防守,要在公投前防止出意外,目標不是要搞什麼反攻

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-24 15:37 發表

為了閣下目的,所以烏克蘭人民就要受苦😨,妻離子散,國破家亡⋯⋯
先找的
誰可憐

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-9-24 21:42 發表

先找的
誰可憐
原來2014年入侵,再加烏東分離分子😰😰,先找的😨🤔?數學利害👍🏼
而且果然人格高尚👍🏼

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-9-24 07:52 發表

「好多人」 「大部份」
以專業記者.媒體角度嚟講,係唔應該出現嘅字,要用「數字」去取代,等讀者自行去判斷多與少,由記者.媒體主觀地加上去嘅量詞,並非「新聞」內容一部份,所以我可以答你,這是「假新聞」!
你的意思是大部分人不支持習主席的共同富裕,對嗎?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2022-9-24 20:40 發表

真係服咗你地,事實上俄羅斯就目標就係個烏東四省,之前所謂既失地唔係佢地目標,所以只有民兵在守,完全無反抗
一開始大家都分析一開始出動十幾萬士兵就知道,唔係想全佔烏克蘭及什麼閃電戰

現在出動預備役,因為四省要入俄公投,要加固防守,要在公投前防止出意外,目標不是要搞什麼反攻
原來對你來說一開始分三個方向直接打基輔,目標只是四省,俄羅斯一開始的報道是解放烏克蘭,他們會歡迎俄軍,結果🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️
當然不是什麼閃電戰啦,因為已經失敗了,而頭幾天降在基輔西面的傘兵被全滅,未降的被迫回去,唔想🤭🤭🤭,我相信你都係唔想讀清華,所以無讀,對吧🤣🤣🤣

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-25 09:28 發表

你的意思是大部分人不支持習主席的共同富裕,對嗎?
你有閱讀障礙?
我指「大部份」點樣得出嚟,究竟「大部份」即係幾多.受訪目標及數目,受過訓練.專業的記者.編輯會引用「數字」及「來源」,我話「大部份」係訪問曱甴,結果會係相反,誤導群眾,這不是假新聞嗎?
例如:根據xx統計(加上來源),有90%中國民眾支持習主席。

引用:
原帖由 fantasticfour 於 2022-9-24 15:37 發表

所以俄要打烏,打到烏只可以是中立。烏要加入軍事,只會被打!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]