• 瀏覽: 38,597
  • 回覆: 293
+3
引用:
原帖由 hwwong 於 2022-9-22 02:40 發表
當地時間9月20日,2022德國柏林國際軌道交通技術展覽會上,中國中車面向全球發布了當前世界上可實現的速度最快陸地公共交通工具——時速600公里高速磁浮交通系統。這也是中國高速磁浮首次在海外亮相,吸引眾多國際觀眾的廣泛關注。

歐佬要燒柴驅動

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-9-22 03:37 發表

有中國速度來協助建設, 只需要當地政府及市民配合, 絕對會是準時交貨質量高, 用家肯定會超滿意...

反觀日本戰犯國同越南及淫度的項目, 真係世紀工程龜速慢慢做, 不斷延誤超資縮皮壓價勞役工人乜都齊...
不過同印度開展項目難度好大,佢哋總會搞到項目過於複雜,同佢哋合作過就明白

引用:
原帖由 katsudon1 於 2022-9-22 04:34 發表
高鐵回左本未?
你美爹New York條The PATH Railway一年蝕4億美元, 你唔問佢回左本未?

The PATH Train Loses $400 Million a Year. Why Keep Spending Billions on It? - The New York Times (nytimes.com)

引用:
原帖由 resort2 於 2022-9-22 03:36 發表
磁浮火車係德國西門子技術專利技術出售給中國大陸
德國人自巳又唔爭氣,有技術唔知點轉為實際商用民用

中國大陸將此技術專利發揚光大,青出於藍
德國人一定條氣好唔順
中國人做實事,將夢想成真

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-9-22 07:49 發表

不過同印度開展項目難度好大,佢哋總會搞到項目過於複雜,同佢哋合作過就明白
日本仔印度條鐵路奶晒野喇

引用:
原帖由 katsudon1 於 2022-9-22 04:34 發表
高鐵回左本未?
國家起鐵路出嚟要賺人民錢嘅只有外國,喺中國國家起嚟係改善經濟改善民生,問回本未呢個問題應該去歐美問。

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-22 06:50 發表
德國車  vs  大陸車
你兩架都揸過先講啦!🤗

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-22 05:17 發表
好搞笑
一齊睇老翻
你正宗未見過世面啦!你去過德國未呀? 中國大陸嘅工業交流活動經常同德國廠商交流,我自己都去過德國參與過,幾多大廠品牌子廠商!
你呢啲咪就係正宗井底之蛙

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-9-22 07:54 發表

你正宗未見過世面啦!你去過德國未呀? 中國大陸嘅工業交流活動經常同德國廠商交流,我自己都去過德國參與過,幾多大廠品牌子廠商!
你呢啲咪就係正宗井底之蛙
東莞D手錶廠都成日同瑞士廠交流.

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2022-9-22 07:54 發表

你兩架都揸過先講啦!🤗
渣過 benz 未渣過吉利

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 夜來人 於 2022-9-22 07:40 發表
德國有鬼能源發動咩!
改燒柴驅動

咁急趕住去攞出世紙?要「快」唔要命?

研究隨意門 好似叮噹咁仲快🤣🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]