• 瀏覽: 21,060
  • 回覆: 178
  • 追帖: 1
+4
郵輪悶到嘔,同新加坡一樣咁悶

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-9-21 20:52 發表
高鐵
港珠澳大橋
郵輪碼頭

香港政府哂錢係呢d野到 為左大陸化 被世界邊緣化
係呀, 興建馬路地鐵, 建設公屋居屋都是蝕錢大陸化, 所以最好乜都唔好做... 這種高B思維最叻最醒...

引用:
原帖由 m40 於 2022-9-21 18:42 發表
無擬好多香港人都或多或少有抗疫疲勞,畢竟全球好多地方早已回復正常生活,連入境都無需隔離,日前《南華早報》就報道據指皇家加勒比郵輪公司將放棄香港市場!郵輪公司自疫情後已經將多艘郵輪撒離香港,但見近月情況就向政府申請希望獲准於今年10月左右將郵輪送返香港回復運作,但申請多時仍未獲批,因此好大機會宣佈放棄;公司提到新加坡2年前已經批准重新啟航,所以今年2月時已經將其中一艘「海洋光譜號」轉移新加坡並於年中 ...
無自由行, 搵少好多
多謝黃L

皇家加勒比或永久放棄香港

疫情過去唔好仆返香港呀

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-9-21 18:45 發表

因為封關,經濟下滑、財赤、人才流失、冇遊客、商舖結業、失業上升......,呢隻鑊有冇人孭?
人才流失??

香港有得搵,你驚佢唔返黎香港??

引用:
原帖由 st105 於 2022-9-21 18:46 發表
生意嘅嘢,冇話永久吾永久。
正解……! 邊度有著數去邊度…… 就算走左,過幾年又反反黎!嘩眾取寵

引用:
原帖由 touya08 於 2022-9-21 19:05 發表
好走不送😂🤣唔知香港人一年上幾次郵輪
最緊要酒店平,咪好似星加坡咁成萬蚊晚,影響港人最愛既staycation

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-9-21 18:47 發表
黃人最憎遊客
佢地一早話唔要旅客,旅客黎搶貴野影響港人生活

港人自己塘水滾塘魚都掂,自己經濟自己救喎

新加坡人窮L過西,一年有幾多次出國旅遊,鍾意咪永久停新加坡囉。

快點滾蛋

清零封關L最開心係見到國泰執笠、拆咗郵輪碼頭起公屋、香港無晒遊客同外國專才!講到尾因為佢哋係憎人富貴厭人貧!

郵輪清零
呢D係香港開新篇

世事既野

有失必有得
失了不用急

有冇放棄埋中國市場?

就算真係去新加坡, 咪暫時性, 遲點社會回後常態就會返嚟^^

以結果為目標,頁問就是想要這結果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]