• 瀏覽: 19,757
  • 回覆: 7
+3
中低收入國家都未出聲,關你老尾鳩事

美國總統拜登(Joe Biden)在2021年七國集團(G7)峰會上提出的了「重建更好世界」(Build Back Better World,B3W)計劃宣稱,將會在2035年前,協助發展中國家興建價值40萬億美元的基礎建設工程,其目標是反制中國的戰略影響力和「一帶一路」(BRI)倡議。

https://www.hk01.com/article/699676?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-9-21 13:55 發表
美國財長耶倫一名高級顧問周二(20日)警告中國的「非常規」債務操作,拖延債務減免,可能為數十個中低收入國家帶來多年的償債...

委內瑞拉、阿富汗俾你老美 ...
茉莉花革命,約旦打左11年內戰,慘 L 過債務危機

引用:
原帖由 touya08 於 2022-9-21 14:37 發表
Credit card係外國好盛行喎,聽聞唔係月光族係日光族喎,理惦你自己國民先啦😂🤣😂🤣
信用卡呢 d 產品,害 L 死冇定力嘅人

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-9-21 14:48 發表
咁多年來, 歐美國家只為低收入國家帶來戰爭, 國破人亡, 民煮邪教義.

中國就為低收入國家帶來建設, 發展.
老尾去到邊,破壞到邊中國去到邊,建設到邊

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-21 15:18 發表

中國都有睇情況,最近咪直接免除一些國家既債務囉。唔似美國只係識得搶。而家已經無非洲國家會再聽美國了,除非佢真係會對非洲做下實際野同比度非洲利益先啦。但過去幾十年美國只係識搞亂人地國家,要佢哋真係會比利益出嚟真係好難。
冇著數,老尾會出手咩

引用:
原帖由 janjanjanus 於 2022-9-21 16:03 發表

老尾都係欠債大國
16萬億美元啫

引用:
原帖由 人為財S 於 2022-9-21 16:52 發表

佢老尾究竟有冇上過月球呀!?

50年前,唔駛試驗,第一次就成功登陸月球,仲安全返回地球,不過今時今日登陸月球,反而有技術問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]