• 瀏覽: 22,008
  • 回覆: 32
政府已收到復必泰疫苗幼童配方的新冠疫苗認可申請,將會交由疫苗顧問專家委員會審核,以及向醫務衞生局局長提交意見。政府專家顧

打疫苗都會中,只係防重症,更有人唔打,既然要打,咁點解唔打一隻有百年歷史,安全啲嘅,為出行方便

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220921/bkn-20220921110600171-0921_00822_001.html

幾時有二賈疫苗

引用:
原帖由 smart889 於 2022-9-21 13:33 發表
政府已收到復必泰疫苗幼童配方的新冠疫苗認可申請,將會交由疫苗顧問專家委員會審核,以及向醫務衞生局局長提交意見。政府專家顧

打疫苗都會中,只係防重症,更有人唔打,咁點解唔打一隻 ...
鬼針可以平價大量生產,獲利最多。

祝你地好運

5000元/張 醫生紙  家長會點簡

最緊要往死裡打,打死咗都唔關支針事

復必泰仲有無人肯打
仲入貨?

世界各地都是一針未打的幼齡組的死亡率最低(或接近最低,跟少年組差不多)。
一針不打的幼年組,比打了N針的壯年組(重覆:健步如飛的壯年組)還要安全。
所以,這些針有什麼用?除了副作用。

另外,疫苗的唯一作用係防感染,不防感染的針,你叫它“神奇大補針”也好,“長生不老針也好”,就是不能用“疫苗”二字。

2020年初,有一篇中醫文章指出這個病毒屬寒性,年紀越輕,陽氣越盛。越年輕越是不怕這個病毒。

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2022-9-21 16:23 發表
世界各地都是一針未打的幼齡組的死亡率最低(或接近最低,跟少年組差不多)。
一針不打的幼年組,比打了N針的壯年組(重覆:健步如飛的壯年組)還要安全。
所以,這些針有什麼用?除了副作用。

另外,疫苗的唯一作用係防感染,不防感染的針,你叫它“神奇大補針”也好,“長生不老針也好”,就是不能用“疫苗”二字。

2020年初,有一篇中醫文章指出這個病毒屬寒性,年紀越輕,陽氣越盛。越年輕越 ...
又係亂講,一老一幼中新冠重症死亡率最高!15~60歲健康既就近乎零!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-9-21 16:14 發表

又係亂講,一老一幼中新冠重症死亡率最高!15~60歲健康既就近乎零!
不打針人士多多奇怪理論

中醫人體有分寒熱
香港天氣潮濕易引起瘟症邪風
有藥方去改善寒
不是無解藥
人日日食海鮮仲毒吳通無得救
中醫仲出藥方打針後服用

長者一早開始打
第5波死長者多
黑心果句比無知不打針害死
自作業
叫人打針己兩年半

最近有未打針小童死亡
如果家長仲聽無針人士聽
只有責怪自己聽錯人講

復必泰經紀近來都消聲匿跡,只剩流乳濃獨力支撐

我支持曱甴和牠們子女打多幾針伏必die

全世界, 得返香港仲谷針. 

都係同一款? 幾時有新版打?

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-9-21 17:40 發表

不打針人士多多奇怪理論

中醫人體有分寒熱
香港天氣潮濕易引起瘟症邪風
有藥方去改善寒
不是無解藥
人日日食海鮮仲毒吳通無得救
中醫仲出藥方打針後服用

長者一早開始打
第5波死長者多
黑心果句比無知不打針害死
自作業
叫人打針己兩年半

最近有未打針小童死亡
如果家長仲聽無針人士聽
只有責怪自己聽錯人講
呢幾年無論什麼醫生,今天講明天打到自己講過的專家都好,就算話邊隻針好邊隻無咁好 。最後佢哋結論都係叫市民打針。叫打針呢個重點到宜家都係無變過。無一個醫生和專家公開叫人唔好打。如果唔係年頭咁多老人家要訓醫院門口和死亡,香港會更多老人家唔會打針。香港真係好多人真係唔見棺材唔流眼淚。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]