• 瀏覽: 29,919
  • 回覆: 238
  • 追帖: 2
+18
引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-20 15:49 發表
比坡佬飲頭啖湯, 睇住來食。
如果香港可以以無病毒嘅國際城市做賣點。
而家連呢個賣點都冇鳩埋喇。
夠開放你點夠佢鬥?人哋有紅燈區喎你敢唔敢搞先?

黃狗就係想香港衰

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-9-20 15:30 發表
又話要攬炒?

家下又羨慕人?

抽死黃絲

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-9-20 15:55 發表

抽死黃絲
依家就話新加坡贏
倒米果陣時就隻字不提

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-9-20 15:30 發表
又話要攬炒?

家下又羨慕人?

你即係話政苦係度做緊腩炒 ?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-20 15:47 發表

生意比人搶咗就係搶咗
鬼叫人哋新加坡有美軍保護又有得紅燈區出火。
你開關人哋就嫌你冇紅燈區
你搞埋紅燈區佢嫌你冇美國駐軍
你畀美國駐埋軍佢嫌你周地香口膠印
沒完沒了
因為個遊戲係掌握喺美國佬手上
大國博弈,美國唔會俾中國香港好過。
醒下啦,成日諗住一九年之前嗰一套,香港攬炒左架喇。
成日諗住同歐美同命,實質上連自己係乜嘢身世都唔知道!
絕對同意, 美國一日唔認輸, 香港經濟唔會有大突破, 因為美國一定會以香港及台灣打擊對手中國.

所以現在掙唔掙經濟都係早話, 更何況星國GDP一早就超過香港又唔係今日既事, D商界同報紙佬好似癲咗咁瘋狂攻擊攻府為乜大家心照.

https://www.populationu.com/gen/countries-by-gdp

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-9-20 15:28 發表
社會關注香港何時通關。立法會議員江玉歡再在社交網站以「拱手相讓」為題發文,指她收到一個老前輩的訊息,謂所有大大小小的展覽也移師到新加坡舉行,實在為香港擔憂。 今晚上網查看星加坡在未來三個月的會議、論壇

虛名嚟啫,各有各做,香港以保人命為先,方向亦正確。

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-20 15:54 發表
黃狗就係想香港衰
香港政策行政主導
衰了唔好賴市民

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-9-20 15:28 發表
社會關注香港何時通關。立法會議員江玉歡再在社交網站以「拱手相讓」為題發文,指她收到一個老前輩的訊息,謂所有大大小小的展覽也移師到新加坡舉行,實在為香港擔憂。 今晚上網查看星加坡在未來三個月的會議、論壇

港人呀港人好心就收皮啦

點拱手相讓?

新加坡冇民煮8、9成人強逼打晒針啦。

新加有東謊日坡日日叫人唔好打針咩

社會關注港人點解咁賤

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-9-20 16:16 發表

香港政策行政主導
衰了唔好賴市民
曱甴話攬炒架

個人黎講 無論清零定共存都係一個選擇 但現屆政府兩頭唔到岸都唔知想點

引用:

習大大清零係大陸咋唔關人事。

港人中意點搞,自己搞到夠

支持港人乜都反政策, 經濟只是小事,中國人食樹皮都生存到關港人乜事

支持港人

反打針
反隔離
反帶口罩
反健康碼

乜都要賴大陸,扯大陸落水。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2022-9-20 15:36 發表
新加坡醫院床位爆棚未? 
每日死1件,遠低於流感,用好少床位

附件

新加坡covid19.jpg(79 KB)

引用:
原帖由 touya08 於 2022-9-20 16:10 發表

絕對同意, 美國一日唔認輸, 香港經濟唔會有大突破, 因為美國一定會以香港及台灣打擊對手中國.

所以現在掙唔掙經濟都係早話, 更何況星國GDP一早就超過香港又唔係今日既事, D商界同報紙佬好似癲咗咁瘋狂攻擊攻府為乜大家心照.

https://www.populationu.com/gen/countries-by-gdp
香港有樣野一定贏新加坡的,就係有批垃圾藍屍五毛,呢批廢老垃圾係人渣,一定多過新加坡啦,贏哂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]