• 瀏覽: 20,764
  • 回覆: 46
這就避開了中國台灣做為美國代理人戰爭,也可避免了中國台灣同胞年青一代的無謂戰場犧牲,難道中國台灣人不想嗎?

台灣人都叫大陸人做韭菜, 生出黎就係比共匪搵9笨, 邊鬼個想好似強國人咁任班北京猿人割.....
自虐狂咩, 統一? 寧願比人桶屎忽

香港同內地隔住條深圳河,都可以產生咁多黃屍廢畜,更何況係隔住個海峽嘅台灣呢,綠蛆完全當道

台灣教科書誰寫的??

睇下台灣教科書教點咩,就知道點解羅

現今的台灣省,已淪為美國控制的偽政權

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-20 10:53 發表
台灣人都叫大陸人做韭菜, 生出黎就係比共匪搵9笨, 邊鬼個想好似強國人咁任班北京猿人割.....
呆蛙島買萊豬,食輻射石班,買美爹過期武器。

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2022-9-20 16:14 發表
香港同內地隔住條深圳河,都可以產生咁多黃屍廢畜,更何況係隔住個海峽嘅台灣呢,綠蛆完全當道
咁係中央太手軟,不對香港搞武統,依家捉蟲入屎忽

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-9-20 17:19 發表

呆蛙島買萊豬,食輻射石班,買美爹過期武器。
因為食物晤靠大陸晤係大陸貪官管制, 所以先咁少問題, 係既話大頭BB, 地溝油成為國際笑話, 聽講地溝油清朝傳落黎, 百年傳統百年衛生監管都冇進化

有個咁既便宜老豆想認親認戚, 明比美國搵笨都要, 一個美國老虔婆就可以鎮住班妖魔蛇精

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-20 10:53 發表
仲有,大陸人連茶葉蛋都食唔起,過著民不聊生嘅生活,只可以去酒店食自助餐咋,好慘架。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-20 19:11 發表

因為食物晤靠大陸晤係大陸貪官管制, 所以先咁少問題, 係既話大頭BB, 地溝油成為國際笑話, 聽講地溝油清朝傳落黎, 百年傳統百年衛生監管都冇進化

有個咁既便宜老豆想認親認戚, 明比美國搵笨都要, 一個美國老虔婆就可以鎮住班妖魔蛇精
所以蔣氏王朝將地溝油帶到台灣,製造台灣地溝油美食。

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2022-9-20 19:21 發表

將介石死前遺言,死後屍骨一定要埋在故鄉,否則不準入土。

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2022-9-20 19:18 發表

仲有,大陸人連茶葉蛋都食唔起,過著民不聊生嘅生活,只可以去酒店食自助餐咋,好慘架。
你未聽過大陸年輕人推行躺平, 大學畢業, 供晤起樓, 搵晤到工作, 要訓街, 你估呢D 人係咪去酒店食自助餐?

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2022-9-20 19:21 發表

人地就係流傳中國傳統

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-20 19:35 發表

你未聽過大陸年輕人推行躺平, 大學畢業, 供晤起樓, 搵晤到工作, 要訓街, 你估呢D 人係咪去酒店食自助餐?
大陸徐了城市戶藉外,一般來說,鄉村是有地起屋及耕地的,除非他們父母輩將土地變賣,害了子孫。
選擇城市戶藉的人口就要努力奮鬥了。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-20 19:38 發表

人地就係流傳中國傳統
所以我尊重蔣介石

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]