• 瀏覽: 12,056
  • 回覆: 18
最近媒體突然集中炒作好多攻擊政府既議題,真係有古怪

例如抗疫政策、垃圾場、渣馬等等

一日未收回媒體控制櫂,一日都不得安寧

超哥不如大玩拖字訣,過左11月再算

根本一直存在,簡單例子,油管經常推介黃黑貧盜如老燒、扯旗易得盜等等,從不間斷,縱使從來沒看過

香港對台灣選舉仲有幾多影響力?
拜登一直發功幫民進黨助選
重頭戲就係台灣政策法
今日新聞佢接受訪問
親口講會出兵協防台灣
雖然白宮打圓場又話冇改變
呢啲兩手策略會一直玩玩到選舉
事關美國十一月都有期中選
美國會賣力演出
香港要亂?行埋一邊

我公司啲啱啱畢業嘅黃撚,日日都講。

香港無啦,大型盛事比星加坡搶晒,機場航班無晒,三跑起完曬太陽,紙包回收都比星加坡撬走,恆指仆直,香港政府係廢物,外國唔使隔離,口罩都唔使戴,朋友周圍去旅行ig打卡不知幾開心,外國通漲啲物會都仲平過香港,人材流失,醫院醫療質素愈來愈差⋯⋯

佢地又錯唔晒,港府真係無能。但一面倒吹噓外國點點點就真係太偏頗。呢啲就係媒體標題洗腦的力量

其實英國都只係某d食品會平過香港, 但水, 電, 煤, 交通係貴過香港。

李家超第一份施政報告都未出, 只上任兩個多月,  就話對佢失望, 前屆留下的問題還得要努力執手尾。
我巡視過土瓜灣和深水埗後巷問題, 完全被政府收復了。
學界和傷港電台都已在大改進之中。
 劏房戶好多已經入住中轉屋。
 最兩難的抗疫問題, 有冇人可以平衡恢復自由行帶來的問題? 
地產黨在市面未全面恢復正常前, 已經磨拳擦掌追租並加租, 好心資金不足的人就唔好在港搞小生意, 賺埋都唔夠益收租黨!

搞少一屆渣馬, 香港有何損失?

好多人只會對政府派錢冇意見, 刻意唔睇做出來的政績, 一有位就出力撻伐!
香港神仙都難救!

引用:
原帖由 naly 於 2022-9-20 13:24 發表
其實英國都只係某d食品會平過香港, 但水, 電, 煤, 交通係貴過香港。
美西都補貼農業傾銷去發展中國家,控制你個肚

https://www.youtube.com/watch?v=KbcTW6Q6Ovo&ab_channel=科工力量

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-9-20 14:53 發表
李家超第一份施政報告都未出, 只上任兩個多月,  就話對佢失望, 前屆留下的問題還得要努力執手尾。
地產黨在市面未全面恢復正常前, 已經磨拳擦掌追租並加租, 好心資金不足的人就唔好在港搞小生意, 賺埋都唔夠益收 ...
香港問題係中央放任不管的結果,邊個都難救

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-21 21:00 發表

香港問題係中央放任不管的結果,邊個都難救
管太多又換來群魔亂搗

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-9-22 08:40 發表

管太多又換來群魔亂搗
既然點都有人嘈,何不大管?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-22 13:18 發表

因為中國冇美國咁無賴,而且仲永遠有班跟美狗舔美狗o羅。

引用:
原帖由 summerfamily 於 2022-9-20 08:16 發表
我公司啲啱啱畢業嘅黃撚,日日都講。

香港無啦,大型盛事比星加坡搶晒,機場航班無晒,三跑起完曬太陽,紙包回收都比星加坡撬走,恆指仆直,香港政府係廢物,外國唔使隔離,口罩都唔使戴,朋友周圍去旅行ig打卡不知幾開心,外國通漲啲物會都仲平過香港,人材流失,醫院醫療質素愈來愈差⋯⋯

佢地又錯唔晒,港府真係無能。但一面倒吹噓外國點點點就真係太偏頗。呢啲就係媒體標題洗腦的力量
鬼叫香港政府長期冇危機感,成日都67咁

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-9-22 13:18 發表

又啱!

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-9-20 14:53 發表
地產黨在市面未全面恢復正常前, 已經磨拳擦掌追租並加租, 好心資金不足的人就唔好在港搞小生意, 賺埋都唔夠益收 ...
我同意黃媒反中之心不死。宜家造反失敗便好似怨婦咁,日日唱衰香港。選擇性放大香港負面新聞。呢期不斷吹到奏新加坡🇸🇬

同意啲比面活動唔係關鍵性,但香港要有計劃復常。不然年年財赤,家底幾厚都頂唔順。

引用:
原帖由 summerfamily 於 2022-9-22 18:21 發表

我同意黃媒反中之心不死。宜家造反失敗便好似怨婦咁,日日唱衰香港。選擇性放大香港負面新聞。呢期不斷吹到奏新加坡🇸🇬

同意啲比面活動唔係關鍵性,但香港要有計劃復常。不然年年財赤,家底幾厚都頂唔順。
洗腦方法已被遏止, 黃媒反中的方法唯有繼續一直沿用唱衰的手段。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]