• 瀏覽: 10,555
  • 回覆: 20
美國一步一步用台灣搞局向中國進迫;並于短期內承認台灣國。一眾西方國家相繼跟隨。目的就是迫兩岸開戰。
習大大宣告「台灣是中國領土為中國唯一選項」。

是否武統和何時動手國際上眾說紛紛。

對于是否承認台灣國,各國唯有選邊站。

大陸一方面秣馬厲兵,台海巡航。美國不派兵就是縮頭烏龜,派兵就中計;中美在台海擦槍走火。戰果雙方皆無透露。聯合國呼籲冷靜,請雙方先停手。中國向聯合國投訴「美國艦隊威脅中國安全,中國必須清理周邊武力,保衛國家」。

不打是高章
開花戰美強
周邊清外敵
圍堵待投降

美國有的是詭計,但冇膽冇力。習大大冇理由唔知點樣同佢玩。

估計美國唔敢派軍艦來硬撐,牠只有興趣挑弄,對住硬招唔敢硬接。
下一步將台海圍堵。台灣行民主政治,不論反擊或者投降都需要時間去爭議。直到民眾受不了,既然美國冇膽出兵,想堅持又生活艱苦。唯有齊齊要求歸順大陸。

靜待阿爺智囊團出招
你打你的,我打我的

台灣已經是只熟鴨子,飛不走!
美國支持臺獨係不合國際法理,
只是口講身體最誠實!中國有的是時間,無需急進墮入美國要你自相殘殺圈套!
和統係首選,
圍而不攻就夠了,
未到最後都唔使出兵!吹咩

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-9-19 13:01 發表
美國有的是詭計,但冇膽冇力。習大大冇理由唔知點樣同佢玩。
台灣省係你強國既地方喎, 美國踩你場,
就等於有男人搞習維尼老婆, 搞完冇打死習維尼, 你就覺得祿帽維尼冇比人打證明佢好勇, 咩邏輯....
咁如果調轉中國官員踩到上美國, 又係美國搞獨立, 但冇炸到美國粉身碎骨, 咁代表美國好勇中國好驚? 美國WIN
咁美國英國日日搞台灣, 挑釁你, 但冇打9中國, 咁中國就係大贏家?

不過我希望中國快D 打, 不過個所謂領導係個東亞病夫,冾中國人就勁

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 山上的天才 於 2022-9-20 06:59 發表
台灣已經是只熟鴨子,飛不走!
美國支持臺獨係不合國際法理,
只是口講身體最誠實!中國有的是時間,無需急進墮入美國要你自相殘殺圈套!
和統係首選,
圍而不攻就夠了,
未到最後都唔使出兵!吹咩?
烽煙擺上枱
大戲各方來
乘勢作回敬
操兵大局開

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-9-20 08:00 發表

做乜咁㷫!唔通老婆日日畀人搞?搞到無心無力做嘢,竟要潑婦罵街?
我鬧隻東亞病夫習維尼, 你咁都心痛?  比我說穿丟架羞家既真相, 就搞到要人身攻擊其他會員老婆?
你對隻北京猿人真情流露, 但人地只係見到條韭菜...

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-20 08:29 發表

我鬧隻東亞病夫習維尼, 你咁都心痛?  比我說穿丟架羞家既真相, 就搞到要人身攻擊其他會員老婆?
你對隻北京猿人真情流露, 但人地只係見到條韭菜...
造咗頂帽,點知啱你戴,送畀你囉!

你唔癲又點會潑婦罵街?

香討可以各說各話,有道理就擺出來,唔可以人身攻擊。呢點系人都知,隨非唔系人。

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-9-20 08:36 發表

造咗頂帽,點知啱你戴,送畀你囉!

你唔癲又點會潑婦罵街?
見到隻只識打壓中國人既東亞病夫, 任何有DD人性既正常華人都鬧,  
鬧隻習維尼你都咁介意, 真係晤知邊個癲

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-9-20 08:40 發表
香討可以各說各話,有道理就擺出來,唔可以人身攻擊。呢點系人都知,隨非唔系人。
咪就係同你講道理, 你就攻擊會員既老婆
人身攻擊? 我講緊習維尼喎, 莫非你係習維尼本人?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-20 08:54 發表

咪就係同你講道理, 你就攻擊會員既老婆
人身攻擊? 我講緊習維尼喎, 莫非你係習維尼本人?
系契弟先正會攻擊人地老婆!你同唔同意?

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-9-20 11:21 發表

系契弟先正會攻擊人地老婆!你同唔同意?
晤同意, 係契弟先會包庇習維尼呢D北京猿人賣國賊東亞病夫, 然後為左呢D 賤人人身攻擊其他論壇會員...
你同唔同意?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]