• 瀏覽: 7,376
  • 回覆: 5
引用:
原帖由 棧道 於 2022-9-19 10:52 發表
所以911是自編自導自演,打開了潘多拉盒子
乜你咁鍾意自己打飛機、老吹嘅?自摸、自揸、自搖!

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-19 09:31 發表
中國日報網8月16日電 (黨超峰)一份最新研究報告稱,美國自建國以來,1776至2019年間,全球範圍內發動了近400次軍事干預行動,其中四分之一以上發生在后冷戰時期,后9/11時代美國的軍事干預變得非常普遍。
據中東眼網站14日報道,報告名為《軍事干預項目簡介:美國軍事干預的新數據集,1776-2019》 ,由塔夫茨大學教授托夫特和馬薩諸塞州布里奇沃特州立學院助理教授庫什合著。
報告稱,拉丁 ...
入侵中國三十次,中國有咩地方宜家落入美國手上?反而中國真係有四十個台灣咁大嘅地方落入俄羅斯手中,點解釋?

真係文宣威力驚人,傻仔最易上當!

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-19 18:07 發表

台灣省實際上就係美國控制既偽政權,只係名義上中國領土,否則你當我地講統一台灣係假架?

另一個貼已經答左你:
完全消除美帝威脅前,中俄關係只會愈來愈緊密,1450小技倆冇可能得逞
又答唔到人!

又要打飛機!

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-19 18:24 發表

完全消除美帝威脅前,中俄關係只會愈來愈緊密,1450小技倆冇可能得逞

睇唔明睇多幾次 ~
明明自己講美國入侵中國三十次,中國有咩主權領土比美國吞併咗?講唔出!

反而中國有四十個台灣咁大嘅地方落入俄羅斯手中,點解釋?到底係俄羅斯侵吞咗?定係騙咗中國咁多領土?定係中國自己將神聖不可侵犯嘅主權領土割讓比俄羅斯?

你睇幾多次都答唔到喇!

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-20 05:40 發表

前面講左 : 台灣省實際上就係美國控制既偽政權,只係名義上中國領土,否則你當我地講統一台灣係假架?

文章裡面提到的 :
環球網消息 美國國會最近發表的《1798年至2009年美軍海外活動事例》(Instances of Use of United States Armed Forces Abroad, 1798-2009),詳細記載了美國立國200餘年來向海外派兵的情況。其中,自18 ...
清朝時代又計數!咁推翻滿清嘅國父孫中山又點計?

中原歷代幾十個王朝,佢哋又出外侵略了幾多百次,你又知唔知?若然唔係,中原呢個國家只有現在三、四個省嘅地方咁上下!

又講名義,又講實際,自己講乜都講唔清楚,真係自圓其說!你去聯合國引證喇!

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-20 12:22 發表

標題都講左自美建國以來啦,點會唔包括清朝呢

革命、內戰,同外來入侵本來就不一樣,咁簡單都唔明?
即係清朝出兵侵略別國都入落宜家嘅當權者數先?乜你認為就係咁簡單咩?

美國建國以來,中華人民共和國有冇出過兵?出兵朝鮮,係幫助北韓金家侵略南韓!有冇出兵過越南?有冇出兵過印度?有冇支持赤柬?呢啲唔係革命、內戰喇!

淨係用某一時段去唱衰人好容易,但原來自己都係五十步笑百步!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]