• 瀏覽: 4,538
  • 回覆: 29
內地抗疫不思改變,經濟增長歷年奇低,台灣問題又被美國連破底線,一點有力反擊也不敢做。

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-9-18 20:49 發表
抗疫政策, 都要與時並進, 唔可以默守成規.
現時抗疫政策同冇做過抗疫一樣,只係安排到隔離營同醫院床位,其他人就只等何時中招

只有大部分都中過招,先可以阻截病毒傳播,死些少人是不可免亦是必要犧牲,等同保家衞國嘅戰爭,清零政策根本是反科學。

對香港官員冇信心.

當你抗疫見到成效,經濟作出合理犧牲都算數
但疫情既不能控制,經濟卻同時付出鉅大代價
咁即係點?

商界迫宮
鬆綁有鑊政苦咩
搵定個替死鬼

返內地避險最好!
清零肯定係最安全!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-9-19 19:07 發表
返內地避險最好!
清零肯定係最安全!
郁吓就禁足封城,呢啲係人嘅生活嗎?

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-19 18:58 發表

現時抗疫政策同冇做過抗疫一樣,只係安排到隔離營同醫院床位,其他人就只等何時中招
而家根本就正正係咁, 政府所謂抗疫政策, 只有諗住點樣去放寬, 結果就害己害人, 高官, 低官, 議員, 市民, 醫生甚至專家齊齊中招, 未中嘅, 只係睇下幾時中。小市民中招, 死嘅死, 唔死得嘅, 就掟去隔離營, 真係睇唔到呢屆政府係抗疫上做過的乜。上屆政府, 就算點差, 眼見疫情確疹上升, 都會收緊社交距離人數, 停課, 停晚市堂食, 關閉表列處所去控制疫情, 呢屆政府, 連呢的基本嘢都唔敢做, 重口口聲聲話抗疫, 嘥氣。

狗奴才邊敢對抗疫政策冇信心?

要俾個讚盧局長!!!

引用:
原帖由 QQ馬化騰 於 2022-9-18 20:37 發表
https://www.edigest.hk/熱話/梁美芬-兄長-疫歿-爆發-居家隔離-343003/

梁美芬哥哥疫歿終年63歲 狠批政府低估社區大爆發: ...
當時仲夠膽鬧政府,有失狗畜身份

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-9-19 22:20 發表

當時仲夠膽鬧政府,有失狗畜身份
佢鬧政府 = 煽惑他人仇狠政府 = 已有可能觸犯國安法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]