• 瀏覽: 18,285
  • 回覆: 102
+6
引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2022-9-19 06:24 發表

阿爺有邊個盟友唔係擺明車馬利字當頭? 早排直頭攬住非洲佬錫,又送錢,又送物資。
巴基斯坦,仲有,阿爺沒結盟

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-9-19 07:46 發表

巴基斯坦,仲有,阿爺沒結盟
個組織只會越來越大,因為有中國同印度

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2022-9-19 06:56 發表

呢度講緊既羅馬唔係皇室/民族,係講緊個社會/文化/政治體制,美國都可以話係羅馬既延伸(特朗普講過類似話).
俄羅斯果d 第三羅馬係為左得到傳統歐洲國家接納先玩呢一套姐,結果係玩左呢一套傳統歐洲佬都唔同佢玩。最基本歐洲用拉丁字母。
唔好話俄羅斯,就連拿破崙做左皇帝,其他歐洲皇室同佢信件來往都係叫佢: My friend , 以前d 路易皇帝人地皇室叫佢:My brother
報咩仇?俄羅斯 ...
俄土戰爭打左N次

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-9-18 09:51 發表
土耳其都唔係咩好人
真小人,
比偽君子,拜燈,
好得多!

合作總好過對抗

引用:
原帖由 chan198999 於 2022-9-18 22:15 發表

土耳其近幾年親俄後,已驅逐所有親歐美的學者,其中就有疆獨份子。

大快人心🤫
怕了老美

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-9-18 09:51 發表
土耳其都唔係咩好人
的確係,都係跟美英蛇鼠一窩

引用:
原帖由 面交player 於 2022-9-19 05:34 發表

土耳其好鬼, 蛇的國家,不可信
食兩家茶禮,有事做內鬼

皆因美國佬太寸嘞,土耳其疏遠佢並與其對家行近啲變相喺扑老美一棍…

可以又北約又上合?

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-9-19 08:39 發表

俄土戰爭打左N次
請問張圖係幾時架?

今年聯合國三次全體成員有關烏克蘭嘅投票,土耳其每一次都撐西方陣營

土耳其 8 月通脹率破 80%,為 24 年來首見,在全球各大經濟體積極因應通脹急升之際,土國顯然淪為重災區。

土國統計局周一(5 日)公布的數據顯示,8 月消費者物價指數(CPI)較去年同期驟升 80.21%,為 1998 年來 CPI 首度突破 80%,並高於 7 月的 79.6%。

土耳其

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]