• 瀏覽: 18,280
  • 回覆: 102
+6
引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-9-18 11:54 發表
土耳其 歐盟有佢份 北約又有佢份
士耳其都唔係歐盟成員,申請咗幾廿年都入唔到,原因係佢哋係世仇。

引用:
原帖由 6674 於 2022-9-18 11:42 發表
需提防匈奴人把東突厥帶入中亞。另外一個大蠱惑是天竺。

這此兩天內漢習帝與12國舉行雙邊會議(唯獨無同譚仔傾),嚴而成為當今共主,劍指中東指日可待。到時,上合擁有全球一半人口、能源、生產基地。
狗唔搭八

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-9-18 09:51 發表
土耳其都唔係咩好人
認同,跟印度一樣...
不過,佢地都係為自己民族謀利益,點都好過歐豬果班領袖。

應該要土耳其承諾永遠不支持新疆分離分子先好俾佢加入

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-18 11:21 發表
那裏有著數就梗係黐埋去啦,無著數嘅話,又怎會想加入呢
入豬7做豬兜冬天做冰豬

引用:
土耳其都唔係咩好人
土雞呢d 擺明車馬,唔講立場,只講金錢。有著數就傾咩都得,冇著數閃得快過速龍。

呢D咪醒目囉

老美一手制裁俄毛從而搞死了西歐經濟, 現在再不入局抱團取暖...未來經濟寒冬如何可活下來?

引用:
原帖由 workdboy169 於 2022-9-18 11:05 發表
唔係入歐盟咩
歐盟自身不保; 經濟將因能源危機而跌落萬丈深淵! 土雞醒目埋中俄伊堆!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-9-18 11:54 發表
土耳其 歐盟有佢份 北約又有佢份
乜會都入 似三哥咁。

引用:
土耳其都唔係咩好人
各國正常都係為自己利益,有時無咩好唔好人
好似歐豬,為左美國利益,不顧嚴重損害自己人民利益,呢D先至恐怖

引用:
土耳其都唔係咩好人
國與國之間冇話邊個好定唔好,各為其主。最緊要懂得因時際遇,互利互惠!一呼佰應時代己經過咗。

牆頭草信唔過

土耳其係北約成員國,又想加入上合組織﹖小心呢條兩頭蛇。

引用:
原帖由 MiracleZone 於 2022-9-18 11:07 發表

又唔一定有衝突喎
宜家呢個世界趨向都係多元化發展㗎啦
u sure?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]