• 瀏覽: 13,455
  • 回覆: 71
+4
引用:
原帖由 輪皇 於 2022-9-19 00:15 發表

關島巳經算美國本土
至少LA才算報復

真係郁手日韓同關島d尾基地第一時間玩L完,響中國門口打?仲話玩後勤?智障嘅

中國的後勤是全國土,美國的後勤是夏威夷,亞州全部美軍基地都是轟炸目標,想想都好笑,美軍在亞州就是被屠殺的羊群。

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-9-18 19:31 發表

集結又唔係攻
前面條友話解放軍一集結,美國就咩咩叫?

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-9-18 21:30 發表

按照俄烏戰爭經驗,美軍是不直接參戰,F22,B2根本無用。

如果F22,B2參戰,很可能演變成核戰。

俄已打下4個台灣既面積

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-19 09:37 發表

前面條友話解放軍一集結,美國就咩咩叫?
咪咩咩囉,唔係咩嘩

中國想武統才是搞錯,台灣必以死相抗,眾志成城。中國打過幾次台灣皆失敗。民意不可逆。

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-18 15:27 發表

上個月咪集結左囉 ~
不過西婆仍堅持闖台,事後美國高層對解放軍行動好意外咁,我都有d懷疑美國間諜偵察能力
佩夫人訪台,我們所見,就是甚麼都無發生,美軍干擾能力之強,一般國家真正望塵莫及,真係見到車尾燈都當你蠃!

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-9-19 00:15 發表

關島巳經算美國本土
關島只是美國非合併屬土,即是類似殖民地,不算是美國本土吧!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-19 11:22 發表

佩夫人訪台,我們所見,就是甚麼都無發生,美軍干擾能力之強,一般國家真正望塵莫及,真係見到車尾燈都當你蠃!
的確,台偽非常低調,似乎乜都冇發生過

引用:
原帖由 kingking99 於 2022-9-19 11:32 發表

關島只是美國非合併屬土,即是類似殖民地,不算是美國本土吧!
但美國巳經當是美國領土

引用:
原帖由 jim_jim_s 於 2022-9-19 00:44 發表

至少LA才算報復
關島落去到夏威夷

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-19 11:58 發表

的確,台偽非常低調,似乎乜都冇發生過
有蔡總統款待,正、副總統及首長全部出席都叫非常低調?佩夫人訪台果兩日台灣對岸真係靜過太空,真係非常低調冷處理小粉紅高漲情緒,等到佩夫人走咗先有一星期嘅軍演!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-19 11:22 發表

美軍干擾了台軍雷達,以致偵測不到導彈跨越台北上空。

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-9-19 12:56 發表

美軍干擾了台軍雷達,以致偵測不到導彈跨越台北上空。
你講嘅已經係佩夫人離開了台灣,不過低調咗兩日先有反應!仲有,你指台灣上空?定係台灣地區上面嘅太空?

呢單嘢你哋又以為執到寶,台灣嘅鋪路爪長程預警雷達係美國境外亞洲地區唯一擁有地區,當日軍演所有導彈參數全部交晒比台灣,你所講果支導彈飛咗出大氣層,降落點一定係台海以東,根本不能構成任何危害,但事實的確有需要向台灣人民報導實際情況,是否危機應交由人民決定。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]