• 瀏覽: 13,454
  • 回覆: 71
+4
引用:
原帖由 starr 於 2022-9-18 08:40 發表
2022-09-12 00:45·樞密院十號

美國空軍負責戰略、整合與需求的副參謀長希諾特中將近日在探討未來空戰的專題座談會中宣稱,如果大陸顯現攻台意圖,五角大樓準備瞄準解放軍的核心後勤,“讓攻台成為史上最棘手的軍事行動之一”。

他甚至宣稱,這是美國從俄烏衝突中汲取的“重要經驗”。

...
美國人細路哥玩泥沙,好天真。現今中國要台灣民進黨滅亡根本唔使打,只是中國留翻條路比美國的政客呃台灣人錢。

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-9-19 14:51 發表

美國人細路哥玩泥沙,好天真。現今中國要台灣民進黨滅亡根本唔使打,只是中國留翻條路比美國的政客呃台灣人錢。
自己騙自己有用嗎

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-19 14:07 發表

你講嘅已經係佩夫人離開了台灣,不過低調咗兩日先有反應!仲有,你指台灣上空?定係台灣地區上面嘅太空?

呢單嘢你哋又以為執到寶,台灣嘅鋪路爪長程預警雷達係美國境外亞洲地區唯一擁有地區,當日軍演所有導彈參數全部交晒比台灣,你所講果支導彈飛咗出大氣層,降落點一定係台海以東,根本不能構成任何危害,但事實的確有需要向台灣人民報導實際情況,是否危機應交由人民決定。
舖路爪是由駐台美軍操作
台灣人可以完全不需要操心

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-19 16:12 發表

自己騙自己有用嗎
系啦!民進黨騙台灣人一定有用

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-19 16:14 發表

舖路爪是由駐台美軍操作
台灣人可以完全不需要操心
佢哋有啲仲恰吓恰吓,都唔知呢台舖路爪雷達嘅威力,就不斷打飛機話射啲導彈嚇到台灣人心散晒、股市散晒、樓市散晒!點知軍演第一日台股係升市,一切如常!

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-9-19 00:15 發表

關島巳經算美國本土
不算,必攻美洲美國本土!

中國如有能力同時摧毀老美在大平洋的軍事基地(關島,夏威夷,韓國,菲律賓,沖繩和日本)。
失去這些基地軍事後勤補給,美軍根本就無能力在中,台實地交火,只能使用長程導彈互相攻擊,但老美最怕的就是本土成為戰爭場地。
同是中國人腦袋,台軍怎會不知道老美意圖將台灣綁架上中台戰車?而走上澤連司機的不歸路!
台灣任何政黨上台執政,只有唯一政策~拖延統一,而且歷來執政黨都做到了。

引用:
原帖由 雨點子 於 2022-9-19 16:16 發表

系啦!民進黨騙台灣人一定有用
民進黨騙了台灣人甚麼?

引用:
原帖由 龍潭老鼠 於 2022-9-19 18:23 發表
中國如有能力同時摧毀老美在大平洋的軍事基地(關島,夏威夷,韓國,菲律賓,沖繩和日本)。
失去這些基地軍事後勤補給,美軍根本就無能力在中,台實地交火,只能使用長程導彈互相攻擊,但老美最怕的就是本土成為戰爭場地。
同是中國人腦袋,台軍怎會不知道老美意圖將台灣綁架上中台戰車?而走上澤連司機的不歸路!
台灣任何政黨上台執政,只有唯一政策~拖延統一,而且歷來執政黨都做到了。
進攻關島,夏威夷,韓國,菲律賓,沖繩和日本需要多少資源?
你以為中國很富有?
你以為美國會無所動作任人進攻?

再說台海有戰爭,對美國有甚麼好處?

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-19 17:30 發表

佢哋有啲仲恰吓恰吓,都唔知呢台舖路爪雷達嘅威力,就不斷打飛機話射啲導彈嚇到台灣人心散晒、股市散晒、樓市散晒!點知軍演第一日台股係升市,一切如常!
雷達有何威力?看看火箭彈向自己飛來,只在等死而矣。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-19 19:28 發表

民進黨騙了台灣人甚麼?
日本人殺害中國人包括台灣人,韓國人,安倍的上代人是戰爭犯凶手,民進黨蔡英文說安倍是台灣人的救星。騙台灣的年輕人。

引用:
原帖由 40342 於 2022-9-19 20:06 發表

雷達有何威力?看看火箭彈向自己飛來,只在等死而矣。
等死,你講緊對家啊?

你不如問吓俄軍,比AGM-88搞掂咗嘅雷達系統,係咪等死?

"AGM-88搞掂咗嘅雷達系統,係咪等死?"
又避重就輕
1450日日幻想烏克蘭贏開巷

必須想辦法讓戰爭在美國本土發生....

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-19 21:56 發表

等死,你講緊對家啊?

你不如問吓俄軍,比AGM-88搞掂咗嘅雷達系統,係咪等死?
固定雷達見到火箭彈又可做乜?立刻走開?用電達波打落火箭彈?

你都識講比AGM-88 搞掂咗雷達站,又要駁乜呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]