• 瀏覽: 3,583
  • 回覆: 17
烏克蘭持續在東部反攻之際,俄羅斯總統普京周五(16日)警告,假如烏軍攻擊俄羅斯領土上的設施,俄軍將加強攻擊烏克蘭關鍵基礎

傀儡屍機嘲笑完俄軍逃命,係時候收拾心情迎接下一回合退守基褲戰

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220917/bkn-20220917013406372-0917_00992_001.html

都話以退為進

引用:
原帖由 T2. 於 2022-9-17 23:18 發表
烏克蘭持續在東部反攻之際,俄羅斯總統普京周五(16日)警告,假如烏軍攻擊俄羅斯領土上的設施,俄軍將加強攻擊烏克蘭關鍵基礎

傀儡屍機嘲笑完俄軍逃命,係時候 ...
以前老尾都係靠住轟炸南斯拉夫基礎設施逼降,唔係宜家又雙標吖嘛

早前話烏軍百萬大軍反攻,我還以為百萬大軍反攻莫斯科原來俄軍回國換冬天裝備,宅男司機吹到烏軍擊退俄軍,話口未完大水霸被俄導彈打爆最怪係歐美供應的防空系統,竟然對這8支導彈全無反應,並無作出欄截..

俄國高超音速其實世界第一,有兩款型號已公開及服役,這兩款都是音速8至10倍,其實俄國仍有更新的型號未公開,這個秘密式器8至10年前已經成功去到音速17倍,當年目標係音速20倍

烏軍呢期為左吸晴 係咁對核電廠發動攻擊
雖然失敗 而且損失好多人
但係俄軍咁被動真係唔得

烏東失利 已經係事實
就算有千百個理由 甚至話早就有撤走打算
現實就係烏軍進攻 俄軍退卻

之前俄軍進攻順利 但係目標混亂
究竟係想將果兩個州完全佔領就算
還是係想打殘烏軍 還是係想再佔多D烏國領土

但係而家俄軍佔領既地方 已經唔止當初宣佈既果兩個州

之前利西昌斯克 俄軍打趴烏軍 真係想令烏軍減員 點解唔關門打狗
反而俾佢地有時間有機會撤走 今次烏東反攻 有唔少就係當時撤出黎既部隊

想多佔領土 以現時前線長度 以及俄軍佔領既區域大小
現有俄軍兵力根本就好難做到 雖然有增兵 但杯水車薪 一定要國內動員先可以

希望普京今次真係講得出 做得到 唔好再婦人之仁
講左好多次 明明雙方交戰緊
但係對方仲有水有電可以上網
算係點
而家烏軍已經不擇手段 軍隊變成恐怖份子
向平民發動恐襲 破壞俄佔領地區基建
仲唔出重手 想等到幾時

出得兵 就一定要出重手
唔好諗住打得輕手D 就可以減少仇恨
俄烏呢個世仇已結
真係想減少仇恨 就用力打 打對烏國痛 打到烏國怕
然後再將烏國掌握手中
所有野塵埃落定之後 你有大把時間慢慢做懷柔工作

成大事者 懷菩薩心腸 行霹靂手段

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2022-9-18 04:10 發表

以前老尾都係靠住轟炸南斯拉夫基礎設施逼降,唔係宜家又雙標吖嘛
美共冇標準的

引用:

冬天先係真戲碼

滅絕二字。戰爭真理。

普京話慢慢玩, 等睇冬季班歐洲佬點死.

引用:

打水蛋咩.......趣聞

烏克蘭人已視俄人如死敵沒可能和解了, 放下執著就來個痛快的毀滅戰吧!

支持俄導彈一波波地替烏克蘭洗地! 西方再有武器支緩也沒人接收了!!!

普京:不要再心慈手軟。這是國家生死的戰爭。

炸鳩曬佢的發電設施,等佢哋啲網軍冇得認知戰,等佢啲軍隊冇電用星鏈接收美軍情報,好撚快收皮。
唔明點解俄羅斯咁仁慈,而家先用呢招。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-18 11:00 發表
炸鳩曬佢的發電設施,等佢哋啲網軍冇得認知戰,等佢啲軍隊冇電用星鏈接收美軍情報,好撚快收皮。
唔明點解俄羅斯咁仁慈,而家先用呢招。
根本早就要用

什麼國際法
以往用來搞外交的

現在大家攤牌而且歸邊

贏輸才是一切真理

引用:
原帖由 Thank_777 於 2022-9-18 11:04 發表

根本早就要用

什麼國際法
以往用來搞外交的

現在大家攤牌而且歸邊

贏輸才是一切真理
一個核平就能令全世界目定口呆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]