• 瀏覽: 6,103
  • 回覆: 29
+2
近期英國能源價格飆升,政府下月料將能源價格上限提高80%,加劇民眾生活負擔。當地組織「Don’t Pay UK」早前發起聯署活動,要求政府將家庭能源費用降至可負擔水平,否則將發起拒交電費行動..........

百萬人罷交電費,場面一定非常震撼,另一類「美麗的風景線」呀!

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202209/16/AP6322e01de4b0adad9d5a75a3.html

之後係百萬人點蠟燭悼念英女王

又儍白甜會凍結電費嘅!

錢花咗去國葬!?

英國從香港輸入好咗多智囊,走數係佢地強項, 宜家自作自受。

全民踩單車就矛事

0元用電

呢樣嘢邊夠電力公司玩吖,唔交電費咪斷電囉,就係咁簡單。或者試下策動百萬人「和平」示威遊行,表達訴求,睇吓得唔得囉

之前成日有人話有剩餘電力可以用離挖bitcoin....
依家能源危機。但係點解依家一個Bitcoin仲有近20000 USD 市值?

西方表面上反共, 內裡其實最支持共產主義, 個個等食免費午餐

李+X 走得快, 唔加你價都偷笑, 個個食霸王餐蝕哂大本 

引用:
原帖由 多啦膠夢 於 2022-9-17 21:35 發表
全民踩單車就矛事
召喚菜英文

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2022-9-17 21:24 發表
又儍白甜會凍結電費嘅!

錢花咗去國葬!?
無話幾時凍 幾時加就有日子 下個月
政府下月料將能源價格上限提高80%

完全唔俾又唔喺幾好。

咁啦:

學你哋正苦,設個「電費上限」,

一英鎊 10000 度電。

邊間電力公司唔肯就摺咗佢,

邊個唔跟就埋咗佢,

正苦呀 g 呀 jor 就推翻佢.........

例牌嘢,做慣做熟,都喺嗰啲啦!

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-9-17 21:39 發表
0元用電
BNO唔可以........否則會失去獲取英籍資格.....!!

同時獲取英國政府資援及居住資助房屋的英國人不敢.....!!
因為拒交.....可能會失去資助及政府樓被收回....!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]